"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Namaz, fâni ömrü nasıl bâki hâle getirir?

Abdil YILDIRIM
15 Eylül 2019, Pazar
Ezan sesleri beni, kendimden alıp gider, Ruhuma huzur dolar, ne gam kalır ne keder, Her rükû ve her secde, ömrüme ömür katar, Namaz fâni hayatı, bekâya tebdil eder.

Cenâb-ı Hak insana her gün için 24 altın değerinde 24 saatlik bir sermaye vermiş, bununla hem dünya, hem de ahiretimizi kazanmamız için ticaret yapmamızı istemiştir. 

Rabbimiz bize hibe olarak verdiği günlük 24 saatlik zaman sermayesinin bir saatini namaza ayırmamızı, bunun karşılığında diğer 23 saati de ibadetle geçirmiş gibi kabul edeceğini vaad ediyor. Gece yatsı namazını kılıp da yatan bir insanın uykusunu da ibadet sayıyor. Yani günde beş vakit namazını kılan bir insanın bütün ömrü ibadetle geçmiş oluyor. İbadetle geçen bir ömür de ahiret hesabına geçer. Ahiret hayatı ise ebedî olduğundan, fâni olan dünya hayatı, bâki olan ahiret hayatına inkılâp eder. 

Namaz, Cenab-ı Hak ile irtibat kurmanın en kestirme yoludur. Bu yola giren insan, gönül aynasını hep Rabbine doğru çevirdiğinden, her zaman O’nun varlığını yanında hisseder. Allah Bâki olduğundan, O’nunla her an irtibatta olanlar da bekaya mazhar olurlar.

Bediüzzaman Hazretleri fâni ömrün nasıl bâki hale getirileceğini Risale-i Nur’da şöyle izah ediyor: “Hem namaz kılanın diğer mübah, dünyevî amelleri, güzel bir niyetle ibadet hükmünü alır. Bu surette bütün sermaye-i ömrünü âhirete mal edebilir; fani ömrünü bir cihette ibkà eder.” (Sözler, 4. Söz)

Demek ki  günlük olarak bize verilen 24 saatlik ömür sermayesinin bir saatini âhiret hesabına yatırmakla, fâni ömrü bâki yapmak mümkündür. 

Okunma Sayısı: 2256
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı