"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

156 metrekarelik dükkanla başladı, ikinci fabrikasını kuruyor

16 Eylül 2015, Çarşamba 12:26
20 yıl önce 156 metrekarelik küçük bir mobilya dükkanı ile iş hayatına başlayan Ahmet Kasapoğlu, Antalya Organiza Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kuracağı ikinci fabrikayla Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına girdi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Sanayi Sektörü tarafından organize edilen toplantının ev sahipliğini Ahmet Kasapoğlu yaptı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerine küresel ölçekte dikkat çekmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde yürütülen Türkiye'nin en hızlı büyüyen 10’uncu şirketi ödülünün sahibi olan firmanın Antalya OSB'deki fabrikasında gerçekleştirilen toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasapoğlu kuruluşları, markalaşma süreçleri ve üretim aşamaları hakkında işadamlarına bilgi verdi. 

1995 yılında Akdeniz Sanayi Sitesi'nde 156 metrekarelik küçük bir dükkanla faaliyete başladığını anlatan Ahmet Kasapoğlu, bir yıl sonra üretim alanlarını 800 metrekareye çıkardıklarını söyledi. O dönemde daha çok konut mobilyaları ile mağaza satışına yönelik masif ağırlıklı mobilyalar ürettiklerini dile getiren Kasapoğlu, 1998'de bin 200 metrekarelik büyüklüğe ulaştıklarını ifade etti.

2010'da fabrika inşaatına başladıklarını, bir yıl sonra da üretime geçtiklerini belirten Kasapoğlu, “Bu süreçte makine yatırım ve modernizasyon çalışmamız devam etmiş, 45 olan makine tezgâh sayımız ağırlıklı endüstriyel makineler olmak üzere 76’ya yükselmiştir. Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınma süreci ile beraber 12 olan çalışan sayımız ilk yıl 65’e, ikinci yıl 100’e, üçüncü yıl ise 120’ye ulaşmıştır.” diye konuştu. 

İlk ihracatlarını 2012'de gerçekleştirdiklerine ve sonraki yıllarda artarak devam ettirdiklerine değinen Kasapoğlu, 2016 yılında mobilya sektörüne endüstriyel anlamda yarı mamül üretimi ve pazarlaması ile ilgili yeni bir yatırım planlaklarını kaydetti. Kasapoğlu, “Bu doğrultuda Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde arsa tahsisi yapılmış olup, projelendirme ve Ar-Ge faaliyetlerimiz devam etmektedir.” dedi.

Okunma Sayısı: 1732
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı