"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2,5 milyon aracı geri çağırdılar!

11 Şubat 2016, Perşembe 07:14
Alman otomotiv devleri Daimler, VW, Audi ve BMW'nin, kusurlu hava yastıkları sebebiyle ABD’de yaklaşık 2 milyon 500 bin aracı geri çağırdıkları bildirildi.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin haberine göre, otomobil üreticileri, Japon şirketi Takata'nın kusurlu hava yastıkları nedeniyle ABD'de yaklaşık 2 milyon 500 bin aracı geri çağırıyor. Daimler, Volkswagen ve Audi'nin ardından BMW de dün araçların geri çağırılacağını duyurdu. Volkswagen, 2006 -2014 yılları arasında üretilen 680 bin aracı, Audi 2005-2014 yılları arası üretilen 170 bin aracı, BMW ve Daimler firmaları da 840 bin aracı geri çağırıyor. 

Volkswagen firması, ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından Takata hava yastığının 'muhtemelen kusurlu' olduğu yönünde bilgilendirildiğini açıkladı. Bir firma sözcüsü, söz konusu hava yastığı modelinin Golf, Passat ve Eos modellerinde yer aldığını belirtti. Daimler firması, Salı günü ABD'de 840 bin aracın geri çağırılacağını duyurmuştu. Geri çağırma işleminin maliyetinin yaklaşık 340 milyon euro olacağı belirtilmişti. 

ABD'de şimdiye dek yaklaşık 24 milyon araç, kusurlu Takata hava yastıkları nedeniyle geri çağrıldı. Hatalı hava yastıklarının patlayarak etrafa metal şarapnel parçaları saçtığı, ölüm ve yaralanmalara yol açtığı ileri sürülüyor. Küresel çapta ölümle sonuçlanan ve kusurlu hava yastıkları ile bağlantısı tespit edilen 10 trafik kazasının 9'u ABD'de meydana geldi.

 

 

 

 

 

Okunma Sayısı: 2151
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı