"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ağbaba: Üretim hukuk demokrasi yoksa ekonomik sorunlar çözülmez

15 Mayıs 2019, Çarşamba 13:04
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, son açıklanan işsizlik rakamları için "3'üncü dünya ülkeleri" benzetmesi yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye gelişmiş ülkeler karşısında hem ekonomik hem toplumsal refah açısından her geçen gün daha kötüye gitmektedir. Ülkemiz artık 3'üncü dünya ülkelerindeki işsizlik ve enflasyon oranları ile karşılaştırılır duruma düşmüştür" ifadesini kullandı. 

Ağbaba, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin bir yandan yüksek enflasyon, diğer yandan yüksek işsizliğin birlikte görüldüğü tarihin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşadığını savundu. 

Ekonomideki durgunluk ve küçülmeye, yüksek işsizlik ile enflasyon oranlarının eşlik ettiğini aktaran Ağbaba, eylül ayında açıklanan Yeni Ekonomik Program'ın her geçen gün iflas etmeyi sürdürdüğünü ileri sürdü. 

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının 2019 Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 376 bin kişi artarak 4 milyon 730 bin kişi olduğunu aktaran Ağbaba, işsizlik oranının 4,1 puanlık artış ile yüzde 14,7 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti. 

Ağbaba, şunları kaydetti:

"Ülkemiz tarihinin en büyük iki ekonomik krizi olan 1994 ve 2001 krizlerinde işsizlik oranları yüzde 9 seviyesinde iken işsizlik seviye şu an yüzde 14,7 seviyesindedir. Üretimin olmadığı, hukukun askıya alındığı, demokrasinin ortadan kaldırıldığı bu rejim de ne işsizlik sorunu çözülür ne de ekonomik sorunlar ortadan kaldırılır. 

Türkiye gelişmiş ülkeler karşısında hem ekonomik hem toplumsal refah açısından her geçen gün daha kötüye gitmektedir. Ülkemiz artık 3'üncü dünya ülkelerindeki işsizlik ve enflasyon oranları ile karşılaştırılır duruma düşmüştür. Bu ayıpta AKP iktidarına yeter."

NTV

Okunma Sayısı: 1231
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı