"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Almanya'da sanayi üretimi geriledi

07 Ekim 2021, Perşembe 12:06
Almanya'da sanayi üretimi, “üretim için ciddi malzeme sıkıntısı” nedeniyle ağustosta yüzde 4 düşüş kaydetti.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), sanayi üretimine ilişkin ağustos ayı geçici verilerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 4 düştü. Söz konusu düşüş, Nisan 2020’den bu yana en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti.

Piyasalarda sanayi üretimine ilişkin beklenti yüzde 0,4 gerileme yönündeydi.

Aylık yüzde 1 artış olarak açıklanan temmuz ayı sanayi üretimi verisi de yüzde 1,3 artış olarak revize edildi.

Veriler, ağustosta bir önceki aya kıyasla enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin yüzde 4,7 gerilediğini ortaya koydu. Söz konusu dönemde sanayi üretimi içerisinde sermaye malı üretimi yüzde 7,8 ve ara malı üretimi yüzde 2,4 düştü.

Temmuzda tüketim malları üretiminde yüzde 2,6 ve inşaatta ise yüzde 3,1 azalış kaydedildi. Enerji üretimi seviyesinde ise yüzde 4,1 düşüş oldu.

Destatis, Alman sanayi üretiminin, salgının yayılmasını önlemek için alınan önlemlerden önce, Şubat 2020'deki seviyesinin yüzde altında kaldığını belirtti.

AA

Etiketler: Almanya, sanayi, üretim, gerileme
Okunma Sayısı: 835
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı