"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bin 320 nüfuslu köy yurtdışına kiraz ihraç etmeye başladı

13 Haziran 2016, Pazartesi 13:30
Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde bin 320 nüfuslu Yukarıkardere köyünde yüksek kalitede üretilen kirazların ihracına başlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bahçe İlçe Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yukarıkardere köyünde yüksek kalitede kiraz yetiştirildiğini belirterek, "Bu yıl ihraç edilecek nitelikte bin ton kiraz üretilmesini bekliyoruz." dedi.

Köyde yetiştirilen kirazın birinci kalite ihraçlık nitelikte olduğunu vurgulayan Müftüoğlu, ürünlerin meyvesinin iri, sulu, kaliteli ve lezzetli, meyve renginin koyu parlak kırmızı ve nakliyeye çok dayanıklı nitelikte olduğunu söyledi.

Müftüoğlu, köyün iklim özellikleri ve toprak yapısı sayesinde yüksek kalitede ürün alındığını vurgulayarak, "Köyde 2 bin 850 dekar kiraz bahçesinde 70 bin ağaç bulunmakta. Bu yıl fiyatlar 5 liradan açıldı, şu an ihraca gidecek kirazın fiyatı 3,5 ila 4 lira arasında alıcı buluyor. İç piyasaya giden ürünler ise 1,5 ila 2 lira arasında satılıyor. Üreticimiz bir dekar kirazdan ağacın yetişme durumuna, cinsine göre bin 500 ile 5 bin lira arasında gelir elde edebiliyor. Bu yıl oluşan fiyatlardan üreticilerimiz oldukça memnun." diye konuştu.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam da üreticinin daha çok kazanması için piyasadaki arz talep dengesinin önemli olduğuna dikkati çekerek, "Ülkemiz kiraz üretiminde oldukça iyi durumda, Burada, kirazın erken ve geç piyasaya sürülmesi durumunda fiyatlar farklı oluyor. Bu köyümüzde fiyatların iyi olmasının nedeni erkenci olması. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde kiraz arzı arttıkça fiyatlar düşecektir. Önemli olan ürün piyasada olmadan o ürünü çıkarmaktır. Burada çiftçilerimizin bilinçli olması önemlidir ve çiftçilerimizde bu bilinç gittikçe artmakta." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Etiketler: osmaniye, kiraz
Okunma Sayısı: 1825
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı