"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'den teklif: AVM'ler haftada bir gün tatil olsun

08 Şubat 2016, Pazartesi 12:49
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bican, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların haftada bir gün tatil olması için kanun teklifi verdi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bican'ın TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da değişiklik öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde, "esnaf ve sanatkârın çok ciddi ekonomik sıkıntı çektiği, siftah yapamadığı, çoğunun dükkânını tamamen kapatmak zorunda kaldığı" savunuldu.

Vatandaşın alım gücünün azalmasının, esnaf ve sanatkârı etkilediğinin ifade edildiği gerekçede, şöyle denildi:

"Anayasamızın 173. maddesindeki 'Devlet, esnaf ve sanatkârı koruyucu ve destekleyici tedbirler alır' hükmü ile esnaf ve sanatkârlar koruma altına alınmıştır. Zincir mağazalar ve alışveriş merkezleri esnaf ve sanatkârları olumsuz etkilemektedir. Küçük işletmelerin ayakta kalması için perakende ticaretin düzenlenmesinde bir takım değişiklikler yapılması zorunludur. Esnaf ve sanatkârların işine devam etmesi, kendisini ve ailesini geçindirmesi, ülkeye katma değer sağlaması demektir. Esnaf ve sanatkârı koruyacak bir takım önlemlerin alınması bu nedenle de çok önemlidir."

AA

Okunma Sayısı: 1367
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı