"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Döktaş, üretime ara verdi

27 Mart 2020, Cuma 13:14
Güriş Grubu bünyesindeki Döktaş da koronavirüs etkilerini azaltmaya yönelik aldığı karar doğrultusunda 6 Nisan’a kadar üretimine kısmi ara verdiğini bildirdi.

Güriş Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Döktaş, Bursa ve Manisa’daki tesislerinde 6 Nisan’a kadar üretime kısmi ara verdiğini duyurdu. Döktaş’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde:

“Dünya çapında yayılan Coronavirüs etkilerini azaltmaya yönelik alınan kademeli önlemler çerçevesinde, başta Avrupa ve diğer ülkelerindeki müşteri ve tedarikçilerimizde ortaya çıkan fabrika duruş, sipariş düşüş ve ertelemelerine istinaden şirketimiz Orhangazi ve Manisa üretim tesislerimizde 24 Mart 2020’den itibaren 6 Nisan 2020 tarihine kadar üretim çalışmalarına kısmi ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu süre zarfında müşterilerimizin ihtiyaçları Avrupa nezdindeki konsinye depolarımızdan ve sevkiyatlarımızdan karşılanmaya devam etmektedir.

Diğer yandan, Koronavirüs (Covid – 19) ile ilgili çalışanlarımızın sağlığını öncelik alarak hem müşterilerimiz hem de bulunduğumuz toplumun güvenliği için gerekli önlemleri almış bulunmaktayız.

Mevcut durum itibarıyla uzaktan çalışma modeliyle iş sürekliliği planı doğrultusunda iş süreçleri yürütülmektedir. Zorunlu görevler ve kısmi üretim nedeniyle şirkette bulunması gereken kişiler sıkı sağlık ve güvenlik tedbirleri altında, dönüşümlü olarak faliyetlerine devam edeceklerdir” denildi.

Otomotiv, ağır ticari araçlar, iş ve tarım makinaları ve makina sektörlerine pik, sfero ve alüminyum döküm parça üreten Döktaş Dökümcülük’ün temelleri 1973 yılında Koç Holding tarafından Bursa Orhangazi’de atıldı. 2006 yılında Finlandiya Merkezli Componenta Corporation’a satılan Döktaş, 2017 yılı itibariyle Döktaş Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye devredildi. Şirket, 2018 yılında ise Çelik Holding (Güriş) bünyesine katıldı. 

Etiketler: Döktaş, üretim, ara
Okunma Sayısı: 2488
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı