"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar 17'yi, Euro 18'i aştı

08 Haziran 2022, Çarşamba 12:10
Döviz kurları TL karşısında en yüksek seviyelerini görmeye devam ediyor. Gram altın da 1000 TL'nin üstünü gördü.

Dolar/TL 17,10'u aşarken Euro/TL ise 18,25'in üzerine çıktı. Bu şekilde döviz kuru bu hafta yüzde 3 yükselmiş oldu.

Bu artışlar için yurt içinde siyasi açıklamalar dışında öne çıkan bir veri bulunmuyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün, faizi düşürmeye devam edeceklerini belirterek "Fiyat istikrarını ise aldığımız diğer tedbirlerin yanı sıra işimize gelen seviyedeki bir döviz kuruyla cari fazla artırarak sağlamayı planlıyoruz." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere ekonomi yönetimi düşük faizle üretim odaklı politikalara devam edeceklerini belirtirken, piyasalar kamu kontrollü olarak niteledikleri kur politikasında döviz dengesinin orta ve uzun vadede nasıl sağlanacağına yönelik belirsizlik görmeye devam ediyor.

Erdoğan, önceki akşam kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada fiyat istikrarı için “işimize gelen seviyedeki bir döviz kuruyla cari fazla artırarak” sağlamayı planladığını belirtti ve “Bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz” dedi.

TL, yükseliş hareketinin başladığı mayıs ayı başından beri dolar karşısında yüzde 12 değer kaybetmiş oldu.

Euronews Türkçe

Etiketler: Dolar, Euro
Okunma Sayısı: 1184
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Halil

    9.6.2022 23:24:53

    Akp dövizin köpüğünü aldık sıra enflasyonun köpüğünü almaya geldi diye havalara girmişti. Ne oldu. Ekonomiyi iyi bilenler. Köpüğünüz batsın

  • Gültekin

    9.6.2022 11:24:07

    Yanlış formüllerle korunan paranın hali budur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı