"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Enflasyon çift haneyken faiz hep yüksek kalır

09 Şubat 2018, Cuma 16:50
Ekonimiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’de enflasyon çift hanedeyken faizlerin de yüksek kalacağını belirtti.

Londra’da Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekonimiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Enflasyonu tek hanede tutmak için her şeyi yapacağız. Bu, uygun para politikası ve güçlü mali duruş anlamına geliyor. Kur burada anahtar, kura daha fazla destek olunduğunu düşünüyorum. Merkez Bankasının çift haneli enflasyonda faizleri yüksek tutacağı konusunda net olduğunu düşünüyorum. Fiyat istikrarı ve dezenf- lasyon sürdürülebilir, yüksek büyüme için anahtar önemde. Merkez Bankası’nın çift haneli enflasyonda faizleri yüksek tutacağı konusunda net olduğunu düşünüyorum. Büyüme ve enflasyon arasında değiş-tokuş yapılamaz. Fiyat istikrarı ve enflasyonun düşmesi, sürdürülebilir ve yüksek büyüme oranlarını yakalamada kesinlikle çok önemli. Türkiye’nin enflasyonda kalıcı bir düşüş yakalayabileceğini düşünüyorum. Bu, reel GSYİH büyümesi yüksek kalırken reformlar ve üretkenlik büyümesi üzerinden gerçekleşebilir” dedi.

 

Türk Telekom kredi sorunu çözülür

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk Telekom’un ana ortağı Otaş’ın bankalara olan kredi borcunun, takipteki kredi olarak kategorize edilmemesi gerektiğini söyledi. Röportajın devamında Şimşek, “Tahsili gecikmiş alacak kategorisine girdiği konusunda şüpheliyim. Burada bir dayanak varlık söz konusu. Sorun önümüzdeki aylarda çözülür” dedi Şimşek, söz konusu kredinin takipteki kredi olarak sınıflandırılması konusunda şüpheleri olduğunu, burada temelde yatan bir varlık bulunduğunu ve Türk Telekom konusunun önümüzdeki aylarda çözüme kavuşmasını beklediğini belirtti.

Okunma Sayısı: 1494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı