"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

EPDK perakende satış tarifelerini düzenlendi

11 Aralık 2014, Perşembe 09:43
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunca (EPDK), Aksa Manisa Doğal Gaz Dağıtım AŞi'nin 2012-2016 yılları arası perakende satış tarifeleri düzenlendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Aksa Manisa Doğal Gaz Dağıtım AŞ'nin 2012-2016 yılları arası perakende satış tarifelerini düzenleyen kurul kararı, 1 Aralık 2014 tarihinden itibaren uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

Buna göre, Aksa Manisa Doğal Gaz Dağıtım AŞi’nin tarife hesaplamalarına esas 2014 yılı başı baz varlık tabanı 27 milyon 648 bin 241 lira olarak belirlendi. 

Şirketin uygulayacağı sistem kullanım bedelleri yıllık tüketim miktarı bu ay için  0-100 bin metreküp arasındaki müşteri grubu bazında 0,081827 lira/metreküp, 100 bin 1 metreküp ve üzeri için 0,022268 lira/metreküp üst sınır fiyatını geçemeyecek. 2014 yılı aralık ayı için belirlenen sistem kullanım bedeli üst sınırları her ay belirlenen formüle göre hesaplanacak. 

Şirketin sadece taşıma hizmeti alanlara uygulayacağı sistem kullanım bedeli ilgili müşteri grubu için ilgili ayda geçerli olan sistem kullanım bedeli üst sınırını geçemeyecek. Şirketin doğalgaz satışı yaptığı müşterilerine uygulayacağı perakende satış fiyatı, her ay özel tüketim vergisi dahil doğalgaz alım fiyatına ilgili müşteri grubu için ilgili ayda geçerli sistem kullanım bedeli üst sınırının ilavesiyle bulunan fiyatı aşamayacak.

BOTAŞ veya diğer tedarikçilerin, dağıtım bölgeleri içinde bulunan serbest tüketicilere veya CNG satış şirketlerine, dağıtım şebekesi vasıtasıyla, doğalgaz satışı yapması durumunda; ilgili müşteri grubu için ilgili ayda geçerli olan sistem kullanım bedeli, BOTAŞ veya ilgili tedarikçiler tarafından dağıtım şirketine ödenecek.

Okunma Sayısı: 1157
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı