"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fındık ihracatında rekor kırıldı

03 Ocak 2022, Pazartesi 19:01
Türkiye'nin geçtiğimiz yıl 344 bin 370 ton fındık ihraç etti. Bu rakam ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşıldığı vurgulandı. Fındığın dış satımından ise 2 milyar 260 milyon dolar kazanıldı.

2021 yılında 122 ülkeye 344 bin 370 ton iç fındık ihracatı gerçekleştirildi.

Bu satım karşılığında 2 milyar 260 milyon 105 bin 304 dolar gelir elde edildi.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği açıklamasında, 344 bin 370 tonluk ihracat ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşılarak yeni bir rekor daha kırıldığını vurguladı.

Etiketler: fındık. ihracat, rekor
Okunma Sayısı: 1261
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kadir sahinoglu

    4.1.2022 17:27:38

    bu findik..gercek degerinde satilamiyor cünku fiyati Hamburg/Almanyada belirleniyor...bu satilan findigin gercek getirisi 7-12 milyar USD civarinda olmali idi...bu fiyari kiramanin tek yolu...piyasaya cok deyil az findik vermek...unutmayinki Almanya ve digerleri nin depolarinda 4 yillik bir findik var,,,,,v´bu yil alinan findik onlarin piyasina önüm+zdeki yillarda sunulacak..sonuc sevinelecck durum yok bilakis..tam tersi,,,ayiklanmis findigin fiyati Almanyada 18-22 euro arasi… sadece bilginiz olsun… bu sistem ile...bizim gibi ülkeleri sömürüyorlar ..ve biz seviniyoruz :( bu is ayni italyanin libyadan varili 1,76 dolara petrolü alip 60 dolara satmasi gibi birsey...kaddafi petrölü vermeyince sonuc ortada.,

  • H.Bulat

    4.1.2022 08:37:18

    Acaba rekor artışta çifçiden ucuza alınan fındıklar döviz kurun da etkisiyle olmuş bir yükselmedir. Dünyanin tekel piyasası bizde olsun ama sen yine de ucuza sat.Geri on katı işlenmiş mamül (cikolata ) olarak geri al. Çinliler bizden aldıği mermerleri açık denizlerde bekleyen fabirka(gemilerde) lerde işleyip bize geri 10 katına sattıkları gibi. sahipsiz ülkemde ürettiğimiz ama doya doya yiyemediğimiz besin değeri yüksek fındığı ucuza ama çok cok sattığımızla övünüyoruz. Bunu da zavalı halka başarı diye yediriyoruz. Ülkeleri sömürmek için işgal etmeye gerek yok artık.....Aç gözlü yoneticiler ve onlara tapan(!) hipnoz edilmiş bir halk olusturmaniz yeterli olsa gerek

  • Ali TAM

    4.1.2022 00:14:25

    İç fındığın kilosunu 6.56 dolara dış ülkelere satmışız. Dünya nın en kaliteli ve lezzetli fındığı Karadeniz fındığıdır. İtalya bu içfındığı kavurup italyan fındığı diye AB ye sattığında kiloda 16,38 dolara satıyor kiloda 9 dolar kar. 111 000 000 kiloda 1 milyar dolar NET KAR alıyor. 2. Dünya Savaşı hazırlığında Almanlar bütün kuruyemişlerimizi piyasadan ucuza alıp savaş çerezi yapmışlar. Biz hiç mi akıllanmıyoruz?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı