"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fındık üreticisine 'zirai don' uyarısı

16 Mart 2016, Çarşamba 15:34
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, Orta Karadeniz Bölgesi’nde bu hafta zirai don beklendiğini hatırlatarak, fındık üreticilerinin bahçelerinde saman ve oto lastiği yakarak dumanlama çalışması yapmaları istedi.

Ordu’nun yüksek kesimlerine yağan kar fındık üreticisini tedirgin ederken, serbest piyasada fındık fiyatını da artırdı. Geçen haftalarda 8.75 TL’ye kadar inen fındık fiyatı havaların soğuması ve kar yağmasıyla birlikte 9.50 TL’ye kadar çıktı. 

TZOB Yönetim Kurulu üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fiyatların artabileceğine dikkat çekerek, bölgede zirai don beklendiğini de kaydetti. Fındık üreticisinin bahçelerinde dumanlama çalışması yapmasıyla zararın aza indirilebileceğine dikkat çeken Soydan, "Özellikle son günlerdeki soğuk hava nedeniyle fındık üreticilerimizi, hem sms hem de yerel yazılı ve görsel basın yoluyla dona karşı tedbir almaları için uyarıyoruz. Bu uyarılarımızı iletmeye çalışıyoruz. Üreticilerimizin burada yapacağı fazla bir şey yok. Zararı en aza indirmek suretiyle bahçelerinde dumanlama sistemiyle oto lastiği ve saman yakmalarını tavsiye ediyoruz. En azından bu dumanlama sistemiyle soğuk havanın çözülmesi sağlanabilir. Zirai don riskine karşı bahçelerini sigortalatan üreticilerimizde zarar gördüğünde bunu ilgili kuruluşlara bildirip tespitini yaptırmaları gerekiyor" dedi.

'FINDIK HAK ETTİĞİ RAKAMDA DEĞİL'

Fındık fiyatının serbest piyasada 8.75 TL’den 9.50 TL’ye kadar yükseldiğine de dikkat çeken Arslan Soydan, "Bu fiyat yükselmesi havalarla ilgili olmayabilir. Fındık hak ettiği rakamda değil. Fındığın şuanda yeni ürününün nasıl bir afetle karşı karşıya olacağı da belli değil. Fındık fiyatı don olduğu takdirde değişebilir" diye konuştu.

DHA

Etiketler: fındık, zirai don
Okunma Sayısı: 1742
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı