"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hurda teşviği olumlu karşılandı

03 Şubat 2018, Cumartesi 19:30
Son torba kanun tasarısı ile 16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara, yeni araç alımlarında 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi yapılması otomotiv sektöründe olumlu karşılandı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar 2 Şubat 2018 tarihi itibariyle Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal tarafından yapılan açıklama kapsamında, yeni vergi düzenlemelerini içeren torba kanun tasarısı ile 16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara, yeni araç alımlarında 10 bin liraya kadar ÖTV indirimi yapılacağı konusunu değerlendirdi. ODD olarak ülkemizin en önemli problemlerinden birinin ‘Yaşlı Araç Parkı’ olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “2017 yılı sonu itibariyle TÜİK verilerine göre toplam araç parkı (otomobil ve ticarî araç toplamı) adedi 17 milyonu aşmış durumdadır. Bu verilere göre yaklaşık 6 milyon adet 16 yaş üstü otomobil ve ticarî vasıta bulunuyor. Yani araç parkımızın 1/3’ünün bu kapsamda olduğunu söyleyebiliriz. Yaşlı araç parkı ve beraberinde çevreye olumsuz yansımaları, ülkemizde ele alınması gereken önemli bir sorundu. Yaşlı araç parkının beraberinde getirdiği, trafik kazaları, emisyon artışı, yüksek bakım, onarım ve yüksek akaryakıt maliyetleri gibi birtakım problemler söz konusudur. Bu sebeple ilgili düzenlemeyi memnuniyet verici buluyoruz” dedi.

Bayraktar, bu düzenlemenin 2017 yılında yakalanmış olan büyüme ivmesini destekleyerek, 2018 ve 2019 yılları için iç tüketim dinamiklerinin hayata geçirilmesi noktasında pozitif katkıda bulunacağını düşündüklerini ifade etti.

Karşılığını aldık

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı (OYDER) Murat Şahsuvaroğlu, ülkemizdeki araçların yüzde 23,7’si 20 yaş üzerinde olduğuna dikkat çekerek, “Yeni yürürlüğe giren hurda teşviği konusunda uzun uğraşlarımızın karşılığını almış bulunuyoruz. Tüm otomotiv dernekleri olarak yapmış olduğumuz çalışmalar gerek sektörümüze gerekse de vatandaşlarımıza büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

 

Yararlı olacak

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt da, hurda teşviğinin uzun zamandır gündemde olan bir konu olduğunun altını çizerek, “Önceki yıllarda çıkan hurda teşviğinin sektöre büyük yararı olmuştu. 16 yaş ve üzere otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonların ihracı veya hurdaya ayrılması ile ilgili yasayı olumlu buluyor ve destekliyorum. Yeni araç alımında 10 bin lirayı geçmemek kaydıyla ÖTV indirimi şubat ayından başlayarak sektörümüze bir ivme kazandıracaktır” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1793
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı