"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhracat şampiyonları arasında 19 Egeli firma girdi

23 Haziran 2015, Salı 14:55
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 22. Olağan Genel Kurulu, 2014 yılında en fazla ihracat yapan firmalar ödüllendirildi.

İhracat başarı ödüllerinden 19 tanesini Egeli firmalar kazandı. Türkiye geneli ilk 10 firmaya ödül verilirken, sektörler bazında ise ilk üçe giren firmalar ödül aldı. 

Türkiye geneli ilk 10 firmadan üçü Egeli ihracatçılarından oluşurken, sektörel bazda ise Egeli ihracatçılar 16 ödülün sahibi oldu. Aliağa’da rafinerisi bulunan Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. Türkiye’de en fazla ihracat yapan firma olurken, kimyevi maddeler ve mamulleri sektöründe de Türkiye şampiyonu oldu. Manisa merkezli Vestel Ticaret A.Ş. Türkiye geneli ihracat sıralamasında dördüncü olurken, elektrik elektronik ve hizmet sektöründe Türkiye şampiyonluğunu bu yıl da sürdürdü. Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan firmalar sıralamasında dokuzuncu olan Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş., çelik sektöründe bu yıl da Türkiye birinciliğini kaptırmadı. İlk üçe giren Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Vestel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Başaran ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ’NDE KLC GIDA ZİRVEDEKİ YERİNİ KORUDU

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe son yıllarda zirveye abone olan KLC Gıda Ürünleri İth. İhr. Tic. A.Ş. bu yıl da ilk sırada yer aldı. Kılıç Deniz Ürünleri Dış Ticaret Firması KLC Gıda’nın şampiyonluk ödülünü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ersin Kılıç Kızıltan, ile üçüncü olan Yaşar Dış Ticaret A.Ş. Dış Ticaret Direktörü Melih İşliel, ödüllerini Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi üçlüsünden aldı. Tütün sektöründe ise British American Tobacco Tütün Mamulleri San. Tic. A.Ş. birinci olurken, ödülünü Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Tuna Turagay’a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi üçlüsü verdi. Tütün sektöründe ikincilik ödülünü Philsa Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütün San. Tic. A.Ş. kazanırken, üçüncülük T.T.L. Tütün San ve Dış Tic. A.Ş.’nin oldu. Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütün San. Tic. A.Ş. ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Dominique Jacques VOEGELI, T.T.L. Tütün San ve Dış Tic. A.Ş.’nin ödülünü ise Finans Direktörü Filiz Meriç teslim aldı.

Demir ve demirdışı metaller sektöründe ihracatta Türkiye üçüncüsü olan Denizli merkezli Başak Metal San. Tic. A.Ş.’nin ödülünü Genel Müdür Macit Taşkın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’den alırken, hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründe Türkiye ikincisi Pergamon-Status Dış Ticaret A.Ş.’nin ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi’ye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi verdi.

UĞUR SOĞUTMA, İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE ÖDÜL ALDI

İklimlendirme sektöründe Türkiye ikinciliğini ise Nazilli merkezli Uğur Soğutma Makineleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. Firmanın ödülünü Marmara Bölge Müdürü Ayhan Derelioğlu aldı. Kimyevi maddeler ve mamulleri sektöründe üçüncü olan Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin ödülünü Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ikilisinden aldı. 

KURU MEYVE SEKTÖRÜ İKİ ÖDÜLLE DÖNDÜ

Kuru meyve sektöründe Egeli ihracatçılar iki ödülün sahibi oldu. Özgür Tarım Ürün. San. Tic. A.Ş. Türkiye ikincisi olurken firmanın ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgür’e Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi takdim etti. Kuru meyve sektöründe üçüncü olan Osman Akça Tarım Ürünleri İth. İhr. San. Tic. A.Ş.’nin ödülünü ise İstanbul Temsilcisi Bekir Koru teslim aldı. Egeli ihracatçılardan Zer Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise hem meyve sebze mamullerinde, hem de zeytin ve zeytinyağı sektöründe Türkiye ikincisi olarak iki ödülün birden sahibi oldu. Firmanın ödüllerini Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Selçuk, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.

Okunma Sayısı: 2941
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı