"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'İthalata bağımlılık sorununu çözmeyi hedefliyoruz'

19 Ocak 2019, Cumartesi 10:50
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yerlileştirme alanında atacakları adımlarla ülkenin en önemli yapısal problemlerinden olan ithalata bağımlılık sorununu çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesinin 23. Olağan Genel Kurulu Gala Programı'nda, Konya'ya 16 yılda 48,5 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Büyük hedefleri ve ulaşmak istedikleri idealler olduğunu dile getiren Varank, şunları kaydetti:

"MÜSİAD, bizi hedefe götüren bu yolda önemli bir yol arkadaşımız. İki ay önce İstanbul'da düzenlenen ve ülkemizin en büyük uluslararası ticaret fuarı olan MÜSİAD EXPO'da Türkiye'den dünyaya güzel mesajlar verdik. Küresel ticaret savaşları gündemi meşgul ederken biz, 'yeni işbirliklerini yeşertmenin ve birlikte kazanmanın peşindeyiz' dedik. Fuar alanındaki çeşitliliğe, katılımcıların gözlerindeki heyecana ve yatırım yapma şevklerine bizzat şahit oldum. Bugün de Konya'da diyoruz ki 'üreterek büyüyecek, katma değerle gelişeceğiz'. Bu amaçla sanayicinin üzerindeki ilave yükleri azaltmaya ve yatırımları teşvik etmeye var gücümüzle devam edeceğiz."

"İthalata bağımlılık sorununu çözmeyi hedefliyoruz"

Varank, devlet desteklerinin 2019 yılında da devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"TÜBİTAK ve KOSGEB’in bu seneki toplam destek bütçesi 5,6 milyar lira. Bu tutarı, 'Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi' vizyonunu esas alarak araştırmacı, girişimci ve sanayicilerimizle en etkin şekilde buluşturacağız. Yerlileştirme alanında atacağımız adımlarla ülkemizin en önemli yapısal problemlerinden olan ithalata bağımlılık sorununu çözmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda yatırım, Ar-Ge ve Ür-Ge teşviklerimizi yerlileştirme alanındaki önceliklerimizle koordineli olarak kullandıracağız. Böylelikle ödemeler dengesi pozisyonumuzu güçlendirip dış finansman kaynaklı kırılganlıkları azaltmış olacağız. Siz değerli sanayicilerimizin OSB’lerdeki ve endüstri bölgelerindeki yatırımlarını teşvik etmek adına önemli birtakım düzenlemelerimiz yolda. Çok yakında da kamuoyuyla paylaşacağız.

AA

Okunma Sayısı: 1227
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı