"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İzmir'in suyu ucuzlayacak

16 Mayıs 2015, Cumartesi 12:18
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 1 Haziran 2015 tarihinden geçerli olmak üzere konut dışı ve tarım suyu tarifelerinde yüzde 4 ile 50 arasında indirim yapacak.

Tarım ilçe müdürlüklerinden tarım ve hayvancılık yaptığına dair belge getiren aboneler için daha önce 87 kuruş olan tarife, yüzde 50 indirimle 43 kuruşa indirildi.

Su tarifesini 2014 Temmuz ayında artıran Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki haziran ayından itibaren bu kez indirime gidiyor. Belediye meclisinde kabul edilen karara göre indirimden, konut dışı olarak tabir edilen ofis ve işyeri sahipleri, şantiyeler, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayanlar, resmi daireler, artezyen suyu kullanan resmi daireler, hastaneler, sanayiciler ve özel okullar fayralanacak.

Düzenlemeyle konut dışı ve şantiye tarifesinde kademe kaldırıldı. KDV hariç 0-10 metreküp 8.25 TL, 11 metreküp ve üstü 9.49 TL olan su tarifesi, kademesiz olarak 7.88 TL'ye indirildi. Buna göre 20 metreküp kullanımda su bedeli olarak 177.40 TL ödenirken şimdi 157.60 TL ödenecek. Birinci kademeye göre indirim oranı yüzde 5, ikinci kademeye göre yüzde 20 oldu. Sanayi tesislerinde ise 8.19 TL olan metreküp fiyatı, yüzde 4 düşürülerek 7.88 TL'ye çekildi. Özel okullarda 8.20 TL olan tarife ise yine yüzde 4 oranla 7.88 TL'ye düşürüldü.

TARIM SUYUNA YÜZDE 50 İNDİRİM

İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde yaptığı değişiklik, en çok orman köylerinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan aboneleri sevindirecek. Tarım ilçe müdürlüklerinden tarım ve hayvancılık yaptığına dair belge getiren aboneler için daha önce 87 kuruş olan su tarifesi, yüzde 50 indirim yapılarak 43 kuruşa indirildi. Sanayi atık su tarifelerinde de kademe kaldırıldı. Resmi dairelerde su tarifesi 8.09 TL'den, yüzde 7.5 oranla 7.52'ye indirildi. Resmi okul ve hastanelerde yüzde 9.5 indirim yapılarak, metreküp fiyatı 8.20'den 7.52'ye çekildi. Turistik tesislerde 7.65 olan tarife ise 7.88 TL olarak uygulanacak. Kendi artezyen suyunu kullanan ve İZSU'nun kanal sistemine atık suyunu gönderen resmi okul ve hastanelerden alınan bedel, yüzde 22 indirilerek 4.74 TL'den 3.89'a düşürüldü. İZSU'nun yeni su ve atık su tarifesi, 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren uygulamaya geçecek.

Etiketler: izmir, izsu, tarım, su, fiyat, ucuzlama
Okunma Sayısı: 1054
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı