"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kademeli normalleşme, 2 katına çıkardı

29 Temmuz 2021, Perşembe 17:00
PANDEMİ döneminin beraberinde getirdiği kısıtlamalar, turizmden teknolojiye her sektörü olumsuz yönde etkilese de, tedbirlerin azaltılması sektörleri yeniden hareketlendirmeye başladı.

Özellikle 1 Temmuz itibarıyla başlayan kademeli normalleşme süreciyle düğün törenlerine izin verilmesi, alış veriş sektörünü de büyük ölçüde etkiledi. E-ticaret platformu İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, 1 Mayıs - 30 Haziran 2021 dönemi verilerinin geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında, beyaz eşya satışlarının toplam 2,6 kat arttığını belirtiyor.

1 Haziran’dan itibaren evlilik ve düğün konusunda uygulanan tedbirlerin azaltılmasıyla birlikte, düğün sektörü ve buna bağlı olan sektörlerde büyük bir artış yaşandı. Düğün, nişan, kına gibi organizasyonların yapıldığı salonlarda geçen seneye kıyasla, büyük oranda bir artış söz konusu. Pandemi döneminde ertelenen 250 bin düğünle birlikte, bu yaz 750 bin düğünün yapılacağı tahmin ediliyor. Düğün organizasyonlarının planlıyor olması, beraberinde alış veriş sektörünü de canlandırıyor. Kısıtlamaların önemli ölçüde kaldırıldığı 2021 Haziran ayının satış verileri, özellikle beyaz eşya satışı oranlarının arttığını gösteriyor.   

İstanbul - Sedat Serdar

Okunma Sayısı: 557
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı