"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kara liste sorunu giderilsin

18 Şubat 2019, Pazartesi 17:31
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “kara liste” sorunu yüzünden esnaf ve sanatkarın kredi kullanamadığını belirterek, “Etkin bir sicil affı getirilmeli. Esnaf ve sanatkârın krediyi alabilme imkânı bankaların inisiyatifine bırakılmamalı.” ifadesini kullandı.

Palandöken, esnaf kredilerinde faiz oranlarının yüzde 47’den yüzde 4-5 seviyelerine kadar düşürülerek, limitlerin arttırıldığını kaydetti.  Son 15 yılda esnafa 100 milyar lira kredi sağlandığına işaret eden Palandöken, bu yıl kullandırılacak miktarının da 22 milyar lira olarak belirlendiğini hatırlattı.  Kredi faizlerinin düşürülerek, tutarın arttırılmasının esnafa çok önemli faydalar sağladığına dikkati çeken Palandöken, “Dükkanını yenilemesi, geliştirmesi, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için daha düşük faizli, can suyu niteliğinde kredi imkânları da sağlanmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler: palandöken, tesk
Okunma Sayısı: 1333
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı