"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Küresel borç yükü tüm zamanların rekorunu kırdı

07 Kasım 2019, Perşembe 19:43
Uluslararası Para Fonu Direktörü Kristalina Georgieva borcun tüm dünyadaki gayri safi hasılanın iki katını aştığı uyarısında bulundu.

Georgieva borcun önemli bir kısmının özel sektöre ait olduğunu belirtse de borç yükündeki artışın ekonominin yavaşlaması halinde hem devletleri hem de bireyleri riske atacağını vurguladı.

Bir konferansın açılışında konuşan Georgieva "Kamu ve özel sektör borçları 188 trilyon dolarla tarihin en yüksek seviyesine çıktı. Bu, dünyada bir yıllık ekonomik üretimin yüzde 230'una denk geliyor." ifadelerini kullandı.

Daha önce rekor 164 trilyon dolarla 2016 yılında kırılmıştı.

Gelişmiş ülkelerde kamu borçlanmasının İkinci Dünya Savaşı'ndan beri görülmeyen seviyelere çıktığını vurgulayan Georgieva, yükselen piyasa ekonomilerindeki kamu borcunun ise 1980'lerdeki borç krizi sırasında görülen seviyelere çıktığını belirtti.

Borçlanmayı daha sürdürülebilir hale getirilmesi için önlemler alınması gerektiğini belirten Georgieva kredi verme mekanizmalarını daha şeffaf hale getirilmesi ve geleneksel olmayan kaynaklarla borç yapılandırmaya hazırlanılması gerektiğinin altını çizdi. Georgieva geleneksel olmayan kaynak olarak son yıllarda önemli bir kreditör haline gelen Çin'e atıfta bulundu.

Euronews Türkçe

Etiketler: küresel borç, rekor
Okunma Sayısı: 1443
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı