"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Memur ve emekliye zam 2 ayda eridi

05 Kasım 2021, Cuma 20:42
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Bayram Zengin, memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın enflasyon karşısında erdiğini belirterek, “TÜİK’e göre Ekim ayında enflasyon yüzde 2,39 artmıştır. Kamu görevlilerinin aylıklarına Temmuz ayında yapılan yüzde 3’lük sefalet artışı dönemin bitmesine 2 ay kala tamamen erimiştir” dedi.

Temmuz ayında memur ve emeklilerine yılın ikinci altı ayı için reva görülen yüzde 3’lük artışın tamamı eridiğini, memur ve emeklileri için yüzde 3,72 oranında alacak doğduğunu söyleyen Zengin, vatandaşın hızla yoksullaştığını, hayat pahalılığından her vatandaşın etkilendiğini, fakat memur ve emekliler gibi maaşından başka geliri olmayan insanların daha çok zarar gördüğünü belirtti.

Zengin, “Memur ve emeklilerin enflasyon alacaklısı olması yoksullaşmalarının artması anlamına gelmektedir. Hükümet artık memur ve emeklilerinin feryadını duymalı, kayıplarının karşılanmasını sağlamalıdır” diye konuştu. 

Etiketler: memur, emekli, zam
Okunma Sayısı: 2729
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı