"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya, Avrupa'dan ilave gaz talebi gelmediğini açıkladı

14 Ekim 2021, Perşembe 14:00
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Avrupa'nın Rusya'dan ilave doğal gaz teminine yönelik talepte bulunmadığını bildirdi.

Novak, başkent Moskova'da düzenlenen Rusya Enerji Haftası forumunda küresel petrol ve doğal gaz piyasalarındaki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Petrol piyasalarının, doğal gaz piyasalarından daha dengeli bir durumda olduğuna işaret eden Novak, "Petrol piyasası, gaz piyasasına göre artık daha öngörülebilir, piyasa katılımcıları için daha anlaşılır hale geldi. Dolayısıyla bugünün fiyatlarının ve bugünkü arz-talep dengesinin petrol piyasasındaki mevcut gerçek durumu yansıttığını söyleyebiliriz." diye konuştu.

Küresel petrol piyasalarının gelecek yıl daha da istikrarlı bir hale gelmesini beklediklerini aktaran Novak, "Petrol piyasası istikrarlı bir şekilde toparlanıyor. 2021'de toplam talep artışının günlük 6 milyon varile ulaşacağını öngörüyoruz. 2022'nin sonunda muhtemelen petrol piyasasının tamamen toparlandığını göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Gazprom'un Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatında yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirten Novak, şunları kaydetti:

"Avrupa'dan gaz sevkiyatını artırma konusunda bize bir talep gelmedi. Boru hattı gazının tek ihracatçısı olarak Gazprom, sözleşmelerdeki yükümlülüklerini tam olarak yerine getiriyor ve uzun vadeli sözleşmeler kapsamında gaz hacimlerini artırmak için bir ihtiyaç varsa Gazprom talepler doğrultusunda artırıyor."

 

Okunma Sayısı: 707
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı