"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya, Türkiye'den ithalata ara verebilir

18 Şubat 2016, Perşembe 13:07
Rusya Tarım Kontrol Servisi (Rosselhoznadzor), Türkiye’den gelen besin ürünlerinin ithalat kurallarını ihlal etmeye devam etmesi durumunda ithalata bir süre ara verebileceğini açıkladı.

Söz konusu yaptırım, Rusya'nın gıda ambargosu dışında kalan ürünler için geçerli. 

Rosselhoznadzor konuyla ilgili, “Türkiye Cumhuriyeti’nden Rusya topraklarına zehirli ürünlerin getirilmeye devam edilmesi ve Türkiye tarafının, Rusya’nın bitki muhafaza etme kanunlarına uymaması durumunda, Türkiye’den Rusya’ya getirilen ürünlere geçici bir süre kısıtlama getirmek zorunda kalacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kurum, Türkiye’den Rusya’ya getirilen bitkisel ürünlerle ilgili daha önce birkaç kez rahatsızlığını ifade etmişti. Türkiye’den gelen ürünlerle ilgili sadece Ocak ayı içerisinde 13 kez zehirli ürün tespit edildi. 

Rosselhoznadzor, Türkiye’den gelen ürünlerin, Rusya’nın Türkiye yaptırımları dışında kalan ürünlerle ilgili olduğunun altını çizdi.

Rusya Federasyonu 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türkiye’ye gıda ambargosu uygulamaya başlamış ve Türkiye’den gelen bazı besin ürünlerine sınırlama getirmişti.

Okunma Sayısı: 1821
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı