"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Saniyede 1 ürün

31 Temmuz 2018, Salı 01:47
Hepsiburada, Türkiye’nin 6 aylık internet alışveriş tercihlerini açıkladı.

Türkiye’nin e-ticaret platformu Hepsiburada’nın verilerine göre, 2018’in ilk 6 ayında en hızlı büyüyen kategori %269 ile sinema bileti ve film kategorisi olurken onu %130 ile ofis ve kırtasiye takip etti. 6 aylık dönemin sürprizi ise talepte %110 artış gösteren altın kategorisi oldu.

Trabzon’da gerçekleştirilen Hepsiburada E-ticaret Zirvesi’nde ilk kez açıklanan, 6 aylık trend raporuna göre, Türkiye’de internette en çok alışveriş yapılan saat 21.30 olurken, en çok tercih edilen gün Pazartesi oldu.

İstanbul, İzmir, Ankara dışındaki 78 ilin toplam e-ticaret alışverişindeki payı %61’e ulaşırken, e-ticaret hacmini en hızlı büyüten ilk 3 il ise, sırasıyla %121 ile Gaziantep, %96 ile Kocaeli, %91 ile Denizli oldu. Trabzon ise %85 ile büyümede üst sıralarda yer aldı.

YÜZDE 40 ARTIŞ

Hepsiburada, Anadolu’daki işletmelerin işlerini büyütmesi, yeni işletmelerin ekonomiye katılması ve yerel ticareti desteklemek amacıyla başlattığı e-ticaret seferberliğinin Trabzon durağında gerçekleştirdiği basın toplantısında, Türkiye’de 2018’in ilk yarısındaki e-ticaret alışkanlık ve eğilimlerini açıkladı. Trend Raporu adıyla her 6 altı ayda bir yayınlanacak olan raporda, Hepsiburada’dan alışveriş yapan müşterilerin en çok tercih ettikleri ürünlerden, en fazla arama yapılan kelimelere, özel günlerde en çok tercih edilen hediyeliklerden il ve yaşa göre eğilimlere kadar birçok bilgi paylaşılıyor. 30’dan fazla kategoride 14 milyonun üzerinde ürün çeşidiyle müşterilerinin hayatını kolaylaştıran Hepsiburada’nın yayınladığı trend raporu kapsamında 2018’in ilk yarısında gerçekleştirilen alışverişlerde, geçen yıl aynı dönemine göre %40’lık bir artış yaşandığı belirtildi.

Her saniye 1 ürün satılıyor

2018 yılının ilk 6 ayında ortalama 80 milyonun üzerinde ziyarete ev sahipliği yapan Hepsiburada’da, saniyede 1 ürün satışı yapıldı. Her bir ziyaretin yaklaşık 5,5 dakika sürdüğü Hepsiburada’nın aynı dönemdeki ziyaret trafiğinin %76’sını mobil, %24’ünü de web kullanıcıları oluşturdu. Mobil kullanıcı sayılarındaki büyüklüğe dikkat çeken Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, “Türkiye’de mobil penetrasyon oranı %94.6. Bu da Türk tüketicilerinin cep telefonlarında giderek daha fazla zaman geçirdiği ve tüm ihtiyaçlarını oradan karşıladığının bir göstergesi. Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini odak noktamıza koyup onların hayatını kolaylaştırma felsefesinden yola çıkarak biz de Hepsiburada mobil uygulamamızı her geçen gün geliştiriyor ve yeniliyoruz. Müşterilerimizin ürünlerimize daha kolay ulaşması, alışverişlerini hızlı ve pratik olarak tamamlamaları bizim için çok önemli.” dedi.

Etiketler: e-ticaret
Okunma Sayısı: 1216
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı