"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Senegal, Adanalı iş adamlarını yatırıma çağırdı

11 Ekim 2015, Pazar 12:25
Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Moustapha Mbacke, Adanalı iş adamlarını son derece güvenli ve istikrarlı bir konumda bulunan ve yabancı yatırımcılara fırsatlar sunan ülkesinde yatırıma davet etti.

Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (ÇUGİAD) davetlisi olarak Adana’ya gelen Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Moustapha Mbacke, Büyükelçilik 1. Müsteşarı Moustapha Bkhna, ÇUGİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ile beraber Adana Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ile bir araya geldi. 

ATO Yönetim Kurulu üyeleri Zübeyt Şendur, Muzaffer Emin Yumuşak, Emine Nargile, Mehmet Özel, Cevdet Şeker, Meclis Üyesi Yaşar Biniciovat ile Genel Sekreter Vekili Birol Yarman’ın da hazır bulunduğu ziyaret sırasında konuşan Büyükelçi Moustapha Mbacke, ziyaretini Türkiye ile Senegal arasındaki yatırım ve ticari ilişkileri artırma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiğini söyledi. Ülkesindeki yatırım ortamına ilişkin bilgi veren Moustapha Mbacke, “İlişkilerimizi daha ileri boyutlara taşımayı istiyoruz. Bu kapsamda Senegal olarak Adanalı işadamlarımıza kapımız sonuna kadar açık ve her türlü destekte bulunmaya hazırız. Senegal son derece güvenli ve istikrarlı bir ülke olarak Türk işadamlarına son derece elverişli fırsatlar sunmaktadır. Türk işadamlarını ülkemizi ziyaret ederek fırsatları yerinde görmeye davet ediyorum.” dedi.

Ziyaret sırasında konuşan ÇUGİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, yaklaşık 200 yıl Fransız sömürgesinde yaşayan Senegal’in, yeni bulunan petrol yataklarının da üretime başlamasıyla birlikte önümüzdeki 10 yıl içerisinde hızla gelişeceğine inandığını vurguladı. Sakarya, “Senegal petrolünün devreye girmesiyle ülkedeki yabancı yatırımlarda ciddi anlamda artış yaşanacaktır. Bu kapsamda oluşacak fırsatları kaçırmamak için Türk işadamları olarak Senegal’de ne kadar erken pozisyon alırsak ticaretimiz de o kadar gelişecektir.” diye konuştu.

Senegal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Moustapha Mbacke’nin ziyaretini iki ülke ilişkilerinin gelişiminde önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini belirten Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de kentin ihracatının gelişmesine yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını, bu anlamda Senegal pazarının en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için girişimlerde bulunmaya hazır olduklarını belirtti. Menevşe, şunları söyledi: “Senegal, 1994 sonrasındaki güçlü reformlarla gelişimine hız vererek ekonomik anlamda Batı Afrika’nın en başarılı ülkesi ve finans merkezi olmuştur. Senegal ile Türkiye arasında ticaretin geliştirilmesine yönelik önemli bir potansiyel bulunmaktadır. Çeşitli konularda işbirliği yaparak bu potansiyeli geliştirebiliriz. Odamız tarafından dış ticaret ağımızı genişletmek ve yeni pazarlar ve müşteriler edinmek amacıyla dünyanın her yerine komite üyelerimizce yurtdışı iş gezileri düzenlenmektedir. 2014 yılında Odamız öncülüğünde yaklaşık 500 işadamı 28 ayrı ülkeye ticari ziyaretlerde bulunmuştur. Yakın zamanda odamız makine grubu Tanzanya’ya bir iş gezisi düzenlemiş ve buradan olumlu sonuçlarla dönmüştür. Yine Odamız üyelerinden Senegal’de yatırımı olanların varlığını da memnuniyetle ifade etmek isteriz. Senegal heyetinin Odamıza yaptığı ziyaretin, Adana ile Senegal arasında kurulacak ticaret köprüsünün ilk taşını oluşturmasını temenni ediyoruz.”

Ziyaretin son bölümünde karşılıklı hediye ve plaket takdiminde bulundu. 

Etiketler: senegal, adana, yatırım
Okunma Sayısı: 1602
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı