"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tacikistan benzin üretecek

07 Ocak 2015, Çarşamba 15:27
Tacikistan'da yıllık kapasitesi 300 bin ton petrol rafinerisi inşa edilecek. Tacikistan Meclisi'nin alt kanadı Meclis-i Namoyandagon milletvekilleri, özel bir şirketin inşaa edeceği rafinerinin anlaşma zaptını onayladı.

Milletvekillerine hitap eden Tacikistan Yatırım ve Devlet Yönetimi İdaresi Başkan Yardımcısı Loçin Fayzullayev, bu projenin hem yurtiçi hem de yurtdışı yatırımlar ile inşa edileceğini kaydetti. Projenin maliyeti 21 milyon doları bulması bekleniyor. 

Projenin bitimiyle 220 kişi istihdam edilecek. Rafineri de çalışacak kişiler, Rusya ve Ukrayna'da eğitilecek. 

Proje, Tacikistan ve Ukrayna şirketleri tarafından finanse edilecek. Ukrayna'nın Ukrneftemaş şirketi proje için 14 milyon dolar yatırım yapacak. 

Bu projeyle, Tacikistan benzin ihtiyacının belli bir kısmını giderecek. Doğalgaz ve petrol rezervi bakımından fakir olan Tacikistan, petrol ürünlerini daha çok Rusya'dan ithal ediyor.

Okunma Sayısı: 1219
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı