"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tanzim satışlara ilgi azaldı

30 Mart 2019, Cumartesi 21:19
Hükümetin enflasyonla mücadele kapsamında gıda fiyatlarındaki artışı frenlemek için başlattığı tanzim satış noktalarında ilk günlerdeki ilginin olmadığı belirtiliyor.

İstanbul ve Ankara’da belediyeler, hükümetin enflasyonla mücadele planı kapsamında 11 Şubat’ta düşük fiyattan gıda satışına başladı. DW Türkçe’de yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Sebze” sloganıyla 34 ilçede 50 ayrı noktada satış gerçekleştiriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise şehirdeki 15 ayrı yerde tanzim satış noktası kurdu. Beşiktaş’taki tanzim satış noktasında tüketiciler, birçok ürünü bulamadıklarını ve tanzim satışlarının ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu söylüyor. Tanzim satış noktasında sadece patates ve domates ve bazı kuru gıdaları bulabildiklerini söyleyen vatandaşlar, birçok ürünün erken saatte tükendiğini anlatıyor.

‘Kaliteli ürüne ulaşılmıyor’

“Asla pazarlardaki sebze meyveye ulaşmak mümkün değil” diyen bir tüketici, sadece ucuza satılabilecek ürünlerin bulunduğunu ve kaliteli ürüne ulaşamadıklarını söylüyor. Tanzim satışlarına yeterli ürün gelmediğini söyleyen bir tüketici ise kurulan çadırı göstererek ilginin azaldığını belirterek, “Eskiden bu çadırın önünde kuyruk oluyordu, şimdi pek ilgi olmuyor.” dedi. Başka bir tüketici ise tanzim satışı yerine manav ve marketleri tercih ettiğini belirterek, “Manav gibi olmuyor, orada ürünleri seçebiliyorsun, burada ne verirlerse onu alıyorsun.” diye konuştu. Başka bir vatandaş ise “Domates, patates almakla ihtiyaç giderilmiyor. Varlık kuyruğu böyle olmaz. Her tarafta olur, vatandaş alır, mutlu yaşar” yorumunu yaptı.

Okunma Sayısı: 1855
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı