"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaş borcu borçla kapatıyor

30 Temmuz 2021, Cuma
Türkiye’de 79.8 milyonu kredi kartı olmak üzere toplam kart sayısı 271.3 milyona ulaştı.

Bireysel kredi borcu olanların sayısı ise 34.5 milyonu aştı. Salgının da etkisiyle geçinmekte zorlanan vatandaşların çaresiz kalarak kredi kartı ve kredilere yüklenmesi, zaten yüklü olan borçlarının daha da katlanmasına neden oluyor. Türkiye’de 79.8 milyon adet kredi kartı, 141.5 milyon adet banka kartı ve 50 milyon adet de ön ödemeli kart olmak üzere 271.3 milyon kart kullanılıyor. Mayıs ayı itibarıyla 34 milyon 536 bin kişinin de bankalara 905 milyar lira bireysel kredi borcu var. Kredi kartı borçlularından 36 bini, bireysel kredi borçlularından da 108 bini borcunu ödeyemedi. Sadece mayıs ayında günde ortalama 106 milyon TL ihtiyaç kredisi kullandırıldı. Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre Halkbank’tan son 3.5 yılda 3 milyon adet daha kredi kartı talep edildi.

Okunma Sayısı: 1184
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    30.7.2021 06:14:57

    AKP liderinin kesin ve kat'i olan stratejisi şu:Halkı konut,taşıt,düğün,eğitim,mobilya,tatil vs. kredileri diyerek BORÇ SARMALINA SOK,BİZ GİDERSEK BU BORÇLARI ÖDEYEMEZSİNİZ TEHDİDİNİDE MEDYA-5 KOL İLE YAP ve gelsin yağma-soygun ve soydurtma iktidarının devamı. Güya FAİZE KARŞIYIZ derler amma şu kesin ve kat'i bir vakaki AKP FAİZ LOBİSİNİN EN GÜVENİLİR DESTEKÇİSİ,HAMİSİ VE BURADAN BESLENEN SİYASİ ÇIKAR SAĞLAYANDIR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı