"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yüzde 15’i İnegöl’den

18 Haziran 2021, Cuma 18:30
Türkiye’nin önemli mobilya üretim merkezlerinden biri olan İnegöl, pandemiye rağmen 2020 yılında ülke ihracatının yüzde 15’ini karşılarken, 2021 yılında ise hedef arttırıyor.

Sektörde ve piyasalarda normalleşmenin etkileri mobilya sanayisine olumlu yansırken, yılsonuna kadar ihracatta bölge rekoru kırılması hedefleniyor. İnegöl’ü ve Türk mobilyasını dünyaya tanıtan, Türkiye’nin mobilya ihraç eden ülkeler arasında ilk üçte yer almasını kendilerine hedef edindiklerini belirten İnegöl Mobilya İhracatçıları Derneği (İMİDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okan Özkan, konuyla ilgili, “İhracat denince İnegöllü mobilyacıların aklına bir zamanlar sadece Orta Doğu pazarı gelmekteydi. Uçakla 4 saatte ulaşabildiğimiz ve dünya ticaretinin yarısına tekabül eden 30 trilyon dolarlık ticaret hacmi olan bir pazarın yalnızca çok küçük bir kısmını oluşturan bu ihracat algısını değiştirmek amacıyla çıktığımız bu yolda, daha geniş pazarlara ulaşmak gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünyada en büyük ithalatçı ülkeler sıralaması ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Kanada ve Japonya olarak görünüyor. Bu doğrultuda İnegöl olarak, bizim de dünya mobilya ihracat ve üretim pazarından almamız gereken çok daha fazla pay olduğunu söyleyebilirim” dedi.

İstanbul - Seyhan Şentürk

Okunma Sayısı: 658
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı