"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

11 ilde daha ''paralel yapı'' operasyonları: Gözaltı ve tutuklamalar var!

05 Nisan 2016, Salı 11:10
''Paralel yapı'' iddialarına yönelik yürütülen 11 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 48 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adıyaman, Şanlıurfa ve Mersin illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınan ve aralarında bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu 15 şüphelinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı evrak ve belgeler ile dijital materyallere el konulduğu öğrenildi. 

Çorum merkezli operasyonda 14 kişi tutuklandı

Çorum merkezli operasyonda adliyeye sevk edilen 14 zanlı, tutuklandı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Nisan Cuma günü Çorum ve Ankara'da gözaltına alınan ve sorgularının ardından dün sabah adliyeye götürülen S.K, S.Ş, A.G, M.A, R.K, M.Ö, O.A, O.D, M.İ, O.A. H.A, R.M, H.A. ve Y.T, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlılar, adliye önünde bekleyen aileler ve vatandaşlar nedeniyle adliyenin ön kapı yerine, alt kattaki otopark girişinden çıkarılmak istendi. Bunu fark eden grubun, otoparka inerek tutuklananlara alkış ve sloganlarla destek verdikleri görüldü. Grubun, zanlıların cezaevine nakledileceği İl Emniyet Müdürlüğüne ait midibüsün önünü kesmesi üzerine polis ekipleri müdahale etti. Grup dağıldıktan sonra midibüs adliyeden ayrıldı.

Daha sonra Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü.

Kırıkkale'de 13 gözaltı

 

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Yaylacık Mahallesi'nde operasyon düzenlendi.

Ekipler, ''paralel yapı''ya üye oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan A.K, S.L, F.T, K.K, Ç.E, İ.K, A.G, Ö.G, Ö.T, S.Ç, M.K ile yabancı uyruklu A.M. ve N.G'yi Yüksek İhtisas Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Antalya merkezli 7 ilde operasyon

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

Antalya merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı evrak ve dijital materyallere el konuldu.

Operasyon kapsamında 5 kişinin de arandığı öğrenildi.

AA

Okunma Sayısı: 1774
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı