"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

76. gününde Fırat Kalkanı'nda son durum!

07 Kasım 2016, Pazartesi 12:09
Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 1390 kilometrekarelik alan terör örgütü IŞİD'den temizlendi, 176 mahalde denetim Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçti. IŞİD'in 62, PKK/PYD'nin ise 1 hedefi karadan ve havadan bombalanırken 1 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatta ÖSO'nun 4 askeri öldü, 2'si de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 76 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 176 mahalde denetim ÖSO'ya geçti. 1390 kilometrekarenin terör örgütünden temizlendiği harekatta IŞİD'in 62, PKK/PYD'nin ise 1 hedefi karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildi. 1 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiği harekatta ÖSO'nun 4 askeri yaşamını yitirdi, 2'si de yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından harekatın son durumuyla ilgili yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından ileri harekata devamla, Rai güneydoğusunda yer alan Burj, Tall Aşah ve Amiriyah meskun mahallinde büyük ölçüde kontrol sağlanmış, yer yer DEAŞ unsurları ile temas, düşük yoğunluklu çatışmalar ve mayın/el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda, 4 muhalif şehit olmuş, 2 muhalif yaralanmış, harekata destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 176 meskun mahalde yaklaşık 1390 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 58 DEAŞ hedefine ve 1 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından Şabviran bölgesinde tespit edilen DEAŞ mensuplarına yönelik 4 hava harekatı icra edilerek, 1 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 1 silahlı araç ve 1 doçka uçaksavar imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1443 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

DHA

Okunma Sayısı: 2580
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı