"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Abdullah Cömert davası ertelendi

12 Haziran 2015, Cuma 12:11
Hatay'daki Gezi Parkı odaklı eylemlerde Abdullah Cömert'in hayatını kaybetmesine ilişkin, tutuksuz sanık polis memuru Ahmet Kuş'un yargılanmasına Balıkesir'de devam edildi.

Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, maktulün annesi Hatice ve kardeşi Adnan Cömert, Eskişehir'deki olaylarda hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, İstanbul'da yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ile 10'dan fazla avukat hazır bulundu. Sanık Ahmet Kuş ise Mersin'den sesli ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Tanıkların ifadeleri okunduktan sonra olay anına ait mobil elektronik sistem entegrasyonu (MOBESE) kameralarının kaydettiği görüntüler izlendi.

Cömert'in yakınları, Kuş'un tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Kuş'un tutuklanması talebini reddederek, bazı tanıkların dinlenilmesi ve dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 9 Ekim'e erteledi.

Avukat ve annenin adliye çıkışındaki açıklamaları

Cömert'in yakınlarının avukatı Garip Erhan Miner, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, karar çıkacağı beklentisiyle Hatay'dan geldiklerini ancak bunun gerçekleşmediğini anlattı.

Davanın, kendilerinin istediği gibi ilerlemediğini belirten Miner, "Dosyaya sıradan bir dava gibi bakılıyor. Hiçbir talebimiz kabul edilmiyor. Katilin kim olduğu belliyken, kendisi beyaz akrep aracı içinde görev aldığını ve olaya konu gaz fişeğini attığını beyan etmesine, Abdullah kardeşimizin gaz fişeğinden dolayı öldürüldüğü hastane raporlarınca kesin olmasına rağmen hala sanık tutuklanmamaktadır. Sanık, Mersin Adliyesinde takım elbisesini giymiş, tutuklanmayacağı kesin gibi, bir polis memuru bile başında durmuyor" diye konuştu.

Anne Hatice Cömert de olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen sonuç alınamamasına anlam veremediğini söyledi.

Sanığın tutuklu yargılanması gerektiğini savunan Cömert, "Adalet istiyoruz. 'Abdocan' o kadar ucuz değil, sahipsiz değil. Bu duruşmanın peşini ölene kadar bırakmayacağım, sonuna kadar mücadele edeceğim" ifadesini kullandı.

Hatay'ın Antakya ilçesinde 2 Haziran 2013'teki Gezi Parkı odaklı protestolar sırasında, biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili davanın, güvenlik gerekçesiyle Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verilmişti.

AA

Okunma Sayısı: 1245
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı