"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Acılı anne: Adil bir yargılanma istiyorum

08 Ocak 2016, Cuma 00:42
Kamuoyunda 6-7 Ekim olayları olarak bilinen, 2014'te Diyarbakır'da çıkan olaylarda vahşice katledilen Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü, Habertürk TV'de 'Şimdi ve Burada' programına konuk oldu.

Anne Börü, olayın aydınlatılmasında herkesin duyarlı olması çağrısı yaparak "Ben yargının adil olmadığını düşünüyorum. Önce yakaladılar 'İşte Yasin'in katili dediler. Sonra, her mahkemede teker teker salıverdiler. Her salıverme benim için daha çok acı oldu" dedi. 

Yasin Börü'nün öldürüldükten sonra tanınmayacak hale geldiğini ve onu ayağındaki benden tanıyabildiklerini söyleyen anne Hatice Börü, "Evladımı kaybettim. Kaza değil, intihar değil, hastalık değil. Bilerek, bıçakla, yakarak, 3'üncü kattan atarak öldürdüler oğlumu. Bir sırtlanın yediği yemeğe yapmayacağı şeyleri, o canlara yaptılar. Bu hem benim hem de diğer anneler için çok acı. Düşünün ki vampirler çocuğunuzu parçalamış, cesedine işkence yapmış" diye konuştu. 

Acılı anne sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Herkes bu konuda duyarlı olsun, davanın üzerine gitsin. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Adil bir yargılanma istiyorum. Doğru düzgün bir parmak izi bile alınmadı. Eğer yapılsa en azından bir parmak izi çıkacaktı. Burada hem ihmal var, hem duyarsızlık var. Eğer tutuklananlar gerçek katiller değillerse, ben de istemiyorum içeride yatmalarını."

Börü, Beni Sur'da evini barkını taşıyan insanlar anlayamaz diyerek, "Ben azmettirenlerden de onları sokağa salanlardan da davacıyım. Kandil'den KCK'dan HDP'den emir almadan sokağa çıkmıyorlar. Yüzde yüz bunlar suçludur. Ben onların da yargılanmasını istiyorum" dedi.

Etiketler: yasin börü
Okunma Sayısı: 1772
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı