"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ağrı Valiliği: PKK ile güvenlik güçleri karşılıklı çatıştı

13 Temmuz 2015, Pazartesi 12:15
Ağrı Valiliği dün Doğubeyazıt ilçesinde bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmayla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Valilik açıklamada, bazı basın yayın organlarında, 'Doğubayazıt ilçesinde Ağrı Dağı’na operasyon düzenlemek üzere bölgeye giden güvenlik güçleri ile operasyonu önlemek için canlı kalkan olarak bölgeye gitmek isteyen vatandaşlar arasında gerginlik çıktığı ve PKK terör örgütü üyelerinin bunun üzerine ateş açtığı ve çatışma yaşandığına' dair gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığını duyurdu.

Valilik açıklamasında olay şöyle aktarıldı: “Bugün(dün) saat 16.00 sıralarında İlimiz Doğubayazıt İlçesine bağlı Topçatan ve Gülyüzü köylerinde PKK terör örgütünün vatandaşları kalkan olarak kullanmak suretiyle yol kesme eylemi gerçekleştireceğine dair alınan bilgi üzerine, güvenlik güçlerimizce eylemin gerçekleştirileceği yol güzergâhında güvenlik önlemi alınmıştır.

Topladıkları köylülerle birlikte söz konusu yere gelen PKK terör örgütü üyelerinin güvenlik güçlerini fark etmesi üzerine teröristler tarafından güvenlik güçlerimize ateş açılmıştır.

Güvenlik güçlerimizin açılan ateşe karşılık vermesi üzerine teröristler geldikleri yöne doğru kaçmışlardır.

Getirilen vatandaşlardan alınan ifadelerde; bir kısmının zorla getirildiği ve kalkan olarak kullanılmak istendiklerini beyan etmişlerdir."

Okunma Sayısı: 1502
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı