"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'dan 'idam cezası' açıklaması

30 Temmuz 2016, Cumartesi 18:28
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize’de darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Darbe girişiminde bulunanların ve arkasındaki güçlerin hedefinin Türkiye’de bir siyasal iktidar değişimi olmadığını öne süren Yazıcı, "Suriye’nin yanında bir Suriye daha oluşturulması hedeflendi" dedi.

Rize'ye gelen Hayati Yazıcı, darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde açılan ateşte, vücuduna isabet eden kurşunlardan vefat eden lokantacı 42 yaşındaki Şuayip Seferoğlu’nun Küçükköy Köyü’ndeki annesi Safura ve babası İsmail Seferoğlu’nu ziyaret etti, başsağlığı dileğinde bulundu. Seferoğlu’nun yakınlarının, ‘idam cezası gelecek mi?’ sorusu üzerine bu yönde talepler olduğunu ifade eden Yazıcı, “Bunu parlamento değerlendirir. Uluslararası sözleşmeler de ele alınır. Ceza Kanunu'nu değiştirmek geriye yürümez, bundan sonraki süreçleri kapsar” dedi.

Şuayip Seferoğlu’nun mezarında dua okuyan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, gazetecilere darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Darbe girişimi ile Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ülkenin en vahim olayıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Yazıcı şunları söyledi:

"FETÖ’cü teröristler devlet içerisinde yapılanarak 15 Temmuz’da milletin silahlarını millete doğrulttular. Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sokaklara çıkan insanlar büyük bir cesaretle tankların önünde siper oldu. Böyle olmasaydı bugün bambaşka bir Türkiye olurdu. Teröristler ve arkasındaki güçlerin hedefi kesinlikle Türkiye’de bir siyasal iktidar değişimi değildi. Türkiye’yi, Ortadoğu’nun karmaşası içerisinde olan ülkelerinden biri haline getirmekti. Suriye’nin yanında bir Suriye daha oluşturulması hedeflendi. Cumhurbaşkanı hedef alan bu yapı Türkiye’nin iç savaşa sürüklenmesini hedefledi. Bu coğrafyada etken hale gelmiş, dünyada mazlum ulusların hak ve hukuklarını gözeten, insani değerler üzerinde duruş sergileyen bir politika izleyen ülke olmasın istendi."

DHA

Okunma Sayısı: 2213
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • abuzuddın

    30.7.2016 19:45:32

    İç savaş başlasaydı bu yapının karı ne olurdu söyler misiniz? sxavaş başlamadı ama cemaate karşı büyük bir savaş var hemde elleri kolları bağlanmış olarak

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı