"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aramaya ilişkin önemli açıklama

12 Kasım 2015, Perşembe 09:15
Millet ve Bugün gazetelerinin taklitlerinin yapıldığı iddiasıyla mahkeme kararıyla Feza Gazetecilik A.Ş. matbaasında gerçekleşen aramaya katılan Avukat Olcay Kağan, matbaa bölümünde bir şey bulamadıklarını söyledi.

Kaan, bahçedeki bir kamyonda Özgür Bugün gazetesi bulduklarını, bunu tutanağa geçirdiklerini aktardı. 

İpek Koza Medya Grubu’nun telifleri ve markası olan Millet ve Bugün gazetesinin taklitleri yapıldığı iddiası üzerine, Bakırköy 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu arama kararı gereği şirket avukatları polis eşliğinde gazete binasına geldi. Arama sırasında geniş çaplı güvenlik önlemi dikkat çekti.

Çok sayıda polis ve TOMA aracı, arama sırasında hazır bekletildi. Saat 21.30 sıralarında gerçekleşen aramaya katılan şirket avukatı ve aynı zamanda Millet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Olcay Kağan,

“Özgür Bugün ve Özgür Millet adı altında patentlerimizi taklit eden ve bunu basan Feza Gazetesi A.Ş.’nin bunu bastığını şu an itibariyle arkada kamyonda 12 Kasım tarihli Özgür Bugün gazetesi polisler tarafından ele geçirilmiştir.

Bununla alakalı polis arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Şu an aracı emniyet altına aldılar, kimseyi de yaklaştırmıyorlar. Ben şu an tekrar içeri gireceğim amacım burada basını fazla bekletmemek, herkes haber bekliyor. Bizzat avukatları tarafından tehdit edildi. Ağza alınmayacak küfürler ettiler. Bakınız şahsıma demiyorum, edildi. Biz saat 9’da buraya geldik. İçeriye girişimiz 10’u 20 geçeydi.

Bu süre zarfında herhalde bir kendilerince bir şeyleri kaçırmaya çalıştılar ama bunu da engellediler ama son çevre gezintisinde açtırmış olduğumuz bir kamyon içinden koliler halinde 12 Kasım tarihli yeni Bugün, Özgür Bugün gazetesi çıkmıştır, bilgilerinize sunulur. Polis arkadaşlar şu an görevlerinin başındadır. Kayıt altına alınmıştır. Kamuoyuna duyurulur” açıklamasını yaptı. 

Kağan, bir gazetecinin “Arama matbaa bölümünde mi yapıldı?” sorusuna, “Matbaa bölümünde bir şey bulamadık. Saat 9’da buraya geldik, girişimiz 10’u 20 geçeydi matbaaya. Matbaaya girdiğimizde 1,5 saat sonra girebildik biz buraya. Basılan gazeteleri kamyona koymuşlar veya bilemeyiz, biz şu an Feza Gazetecilik A.Ş. sınırları içerisinde basılmış, koli halinde birçok adet Özgür Bugün gazetesi bulduk” cevabını verdi. Kağan, devam eden arama sebebiyle tekrar binaya girdi.

Okunma Sayısı: 2434
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tolstoy

    12.11.2015 10:20:33

    ,gazete basmaya helikopterle gelmek. Hangi öantıkla

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı