"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bayram hareketliliği esnafın yüzünü güldürdü

12 Temmuz 2015, Pazar 19:12
Ramazan Bayramı'na sayılı güler kala tüketici fuarları, pazarlar ve tarihi çarşılarda bayram hareketliği yaşanıyor.

Şimdiden bayram hazırlığı yapan vatandaşlar, alış veriş yerlerine akın etti. Pazar gününü fırsat bilen vatandaşların en çok uğradığı mekanlardan biri de Eminönü’ndeki tarihi Mısır Çarşısı ve Mahmutpaşa oldu. 

Bayramı daha az maliyetle kapatma hesapları yapan vatandaşlar, Mısır Çarşısı ve Mahmutpaşa'ya akın etti. Tarihi çarşılara gelen vatandaşlar en çok lokum, çerez, şeker ve kıyafet almaya çalıştı. Vatandaşların ilgisi daha çok kilosu 5 ile 10 lira arasında değişen lokum ve şekerlere oldu. Bayramlık lokum alan Cemile Soytaş, “Bayram alış verişi için çıktık fiyatlar çok uygun. Lokum alıyoruz.” dedi.

Mahmutpaşa'da elbise ve ayakkabı satan seyyar satıcılar da bayram bereketinden nasibini aldı. Bayramlık ürünleri mağazalara göre daha uygun fiyata satan seyyar satıcılara ilgi büyük oldu. Seyyar satıcıların önü vatandaşlar dolup taştı.

Bayram alışverişi için çıkan vatandaşlardan Nihat Taş da, “Bütün halkımızın Ramazan bayramlarını şimdiden kutluyorum. Bayramın barış çerisinde geçmesini diliyoruz. Alış veriş için çıktık Fiyatlar biraz yüksek. Çocukları sevindirmek için elbise ayakkabı aldık.” diye konuştu.

Öte yandan CNR'daki Bayram Alışveriş Günleri'nde de bayram öncesi yoğunluk yaşanıyor. 4 Temmuzda açılan fuarda kıyafet ağırlıklı bir çok firma stand açtı. Arife gününe kadar açık kalacak fuardaki firma yetkilileri fiyatlarda yüzde 80'lere varan oranlarda indirim yaptıklarını belirtiyor.

Vatandaşlar da fiyatları uygun buldu. Bayramlık alışverişe gelen müşteriler tezgahlarda yoğunluk oluşturdu. Ödeme noktalarında da kuyruklar oluştu. Yoğunluktan memnun olduklarını belirten bir firma yetkili Türker Karabağ, "Çok şükür beklentimizin çok daha üstünde. Fiyatlarda çok ciddi kampanyalar var. Mağazalarda 130-140 liradan sattığımız tişört, triko 19, 29, 39 liradan satıyoruz. Haftasonu 3-4 katına çıkıyor yoğunluk. Şu an fuar hareketliliği var. Bayram hareketliliğini de çarşamba perşembe günü göreceğiz." dedi. 

Okunma Sayısı: 3049
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı