"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cerablus'taki 20 hedefe 61 top atışı yapıldı

30 Ağustos 2016, Salı 19:57
Türk Silahlı Kuvvetleri, son 24 saat içerisinde Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Cerablus'taki 20 hedefe Fırtına obüsleriyle 61 top atışı yapıldığını bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklamada, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin tehdidinin bertaraf edilmesi ve sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla 24 Ağustos'ta Fırat Kalkanı harekatı başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi: 

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı' ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Bu kapsamda harekatın 6'ncı gününde, son 24 saat içerisinde Cerablus ve civarındaki bölgede teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen hedefler (20 hedef) Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

PATLAYICI İMHASI SÜRÜYOR

Suriye'nin Cerablus kentinde kontrolü ele geçiren Özgür Suriye Ordusu mensupları, IŞİD'in geride bıraktığı tuzaklanmış el yapımı patlayıcıları tespit ve imha çalışması devam ediyor. Türkiye sınırının yanı sıra Cerablus merkezinde ÖSO tarafından tespiti yapılan patlayıcılar, kontrollü şekilde imha ediliyor. Patlayıcıların imha edilmesinin ardından yükselen yoğun dumanlar ise Cerablus'a komşu olan Karkamış'tan da görülüyor. 

DHA

Etiketler: cerablus, ışid
Okunma Sayısı: 1257
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı