"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çirkin afişle ilgili sorumlu personel görevden alındı

16 Ekim 2015, Cuma 15:07
Diyarbakır'ın DBP'li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü'nün çocuklara cinsel istismara dikkat çekmek için hayata geçirdiği proje kapsamında kentteki billboardlara asılan afişler, tepkiler üzerine kaldırıldı. Belediye, afişlerlerde sorumluluğu bulunan personelin görevden alındığı açıkladı.

Diyarbakır'ın DBP'li merkez Yenişehir Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftası çalışmaları kapsamında, çocuğa yönelik cinsel istismara dikkat çekmek ve önlemek amacıyla çalışma başlattı. Geçen hafta çalışmalar kapsamında, 'Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır' yazılı afiş kentin bir çok noktasındaki billbordlara asıldı.

Asılan afişerden birinin, Danimarkalı karikatürist tarafından çizilen, dünya çapında protestolara neden olan Hz. Muhammed'e (sav) hakaret karikatürü olarak bilinen karikatür olduğu iddia edildi. Sosyal medyada büyük tepki gösterilmesi üzerine Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü afişleri kaldırarak, vatandaşlardan özür diledi.

Yenişehir Belediye Başkanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada sorumluluğu bulanan personelin görevden alındığı belirtildi. Açıklamada, "Bilindiği gibi her yıl 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu çalışmalar çerçevesinde kadına yönelik şiddeti görünür kılmak amacıyla yaptığımız billboard çalışmamızda, hepimizin hassasiyetlerine dokunan bir billboardın fark edilir edilmez kaldırıldığını, bu hassasiyeti gözetmeden çalışmayı yapan personelimize yönelik soruşturma başlattığımızı, soruşturma sonucunda sorumluluğu tespit edilen personelimizin görevden alındığını kamuoyuna saygıyla bildirir, yaşanan duygusal kırılmalardan dolayı tekrar üzüntülerimizi ve özrümüzü sunarız" denildi.

DHA

Okunma Sayısı: 2034
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı