"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dayanışmayı büyüterek bu zor günleri aşacağız

15 Mayıs 2022, Pazar 17:00
İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) yayınladıkları ortak açıklama ile Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 günlük kısmını onamasına tepki gösterdi.

Bu karar siyasi
Siyaset yargı eliyle dizayn edilemez

 

Yayınlanan açıklamada; “Demokratik itiraz alanını yargı aracılığıyla kapatma, başka bir ülke ve dünyanın mümkün olduğunu, umudu, değiştirebilme inancını temsil eden sivil ve siyasal aktörleri cezalandırmaya yönelik bu kararlar bir çıplak baskı formunu almıştır” ifadelerine yer verildi.

Son günlerde birbiri ardına yaşanan gelişmelerden derin kaygı duyduklarını belirten ortak açıklamada; “CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen, artık bir hak ihlalinin çok ötesinde, hakkın özünü ortadan kaldıran bu kabul edilemez karar, demokratik itiraz alanını yargı aracılığıyla tümüyle kapatmaktan başka bir şey değildir.  Ancak, her şeye karşın bu zor günleri de hep birlikte hak mücadelesini ve dayanışmayı büyüterek aşacağımıza inanıyoruz” denildi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 944
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    16.5.2022 16:43:13

    Birileri, hukuk kararlarını kendi çıkar veya zararına göre yorumluyorlar ve hukuk adamlarını zan altında bırakıyorlar. Hangi hakim ve savcı kanıtsız, delilsiz, şahitsiz karar verebilir, karar verirse zaten onlardan hukuk adamı olamaz. Bunu CHP'li hukukçular çok iyi bildikleri halde, adaleti niçin zan altında bırakıyorlar?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı