"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Faili meçhul yakınları oturma eylemi yaptı

05 Aralık 2015, Cumartesi 14:43
Şanlıurfa’da, İnsan Hakları Derneği üyeleri kayıp yakınları ile birlikte ‘Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın’ eylemi yaptı.

Şanlıurfa’da, İHD üyeleri ile 1990 yılından sonra haber alınamayan veya faili meçhul cinayete kurban gittiği öne sürülen kişilerin yakınlarından oluşan 40 kişilik grup, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Ellerinde kayıp yakınlarının fotoğraflarını taşıyan grup adına konuşan İHD sözcüsü Kadri Konak, 1990’lı yıllarda bölgede binlerce kişinin faili meçhul cinayete kurban gittiğini, onlarca kişinin de kaybolduğunu öne sürdü.

Devletin faili meçhullerle yüzleşmesini isteyen Konak, "Bu kayıplar zaman aşımıyla üstü örtülmeye çalışılıyor. Bizce bu davalarda 20 yıl olarak belirlenen zaman aşımı kaldırılmalıdır. İnsanlık suçlarında zaman aşımı söz konusu olamaz. Bizler insan hakları savunucuları olarak devlet ve hükümet yetkililerini faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması konusunda cesur davranmaya ve sokaklarda süren polis şiddetine son vermeye çağırıyoruz" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1221
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı