"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genç Saidler Ankara’da buluşuyor

27 Mayıs 2016, Cuma 16:30
Risale-i Nur Enstitüsü tarafından düzenlenmekte olan Risale-i Nur Gençlik Kongresi’nin 7.’si 29 Mayıs Pazar günü Ankara’da yapılacak.

Her yıl düzenlenmekte olan Risale-i Nur Gençlik Kongresi’nin bu yıl konusu “Doğru İslamiyet”. Kongre öncesinde Türkiye’nin dört bir tarafından bir araya gelen gençler “Doğru İslamiyet” temalı tebliğlerini Ankara’da düzenlenen masa çalışmalarında sundular. Erkekler ve kızlar olmak üzere ki ayrı grup 11. Risale-i Nur Kongresi’nin de konusu “Doğru İslamiyet” konusunu beş farklı masa da ele aldılar.

1. Masa: Avrupa ve Doğru İslamiyet

2. Masa: İnsaniyet-i Kübra ve Doğru İslamiyet

3. Masa: Nübüvvet ve Doğru İslamiyet

4. Masa: Terör ve Doğru İslamiyet

5. Masa: Mezhepler ve Doğru İslamiyet

29 Mayıs Pazar günü yapılacak olan 7. Risale-i Nur Gençlik Kongresi’nde gençlerin masa çalışmaları sonrasında ortaya çıkan bildirgeler okunacak.

7. Risale-i Nur Gençlik Kongresi’nde farklı etkinliklere de yer verilecek. Prof. Dr. Hüseyin Uzun “Doğru İslamiyet” konulu konuşmasını yapacak.

Programda daha önce Türkiye çapında yapılmış bilgi yarışmasında dereceye girmiş olan kişilerin ödülleri verilecek. Kom gösterisi, şiir dinletisi ve İbrahim Meletlioğlu’nun icra edeceği tasavvuf musikisi ile program son bulacak.

Kitaplarını İmzalayacaklar 

Nazım Hikmet Kongre Salonu’nda gerçekleştirilecek programda gazetemiz yazarları da kitaplarını imzalayacak. İmza programında Kâzım Güleçyüz, Mehmet Kara, Cevher İlhan, Ali Ferşadoğlu, Süleyman Kösmene, Ali Vapurlu. Ayrıca Karikatüristimiz İbrahim Özdabak da imza programında yer alacak.

Habibe IŞIK

 

Okunma Sayısı: 3836
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı