"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Her ölüm, bölge halkıyla ve Ankara arasındaki makası açıyor

22 Kasım 2015, Pazar 12:31
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Mardin'in, 9 gündür sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Nusaybin İlçesi'nde incelemelerde bulundu, yetkililer ve halkla görüştü.

Tanrıkulu, halkın açılan hendeklere ve hendekler nedeniyle kendilerine düşman maumelesi yapılmasına tepkili olduğunu söyledi. Tankırulu, "Yaşanan her ölüm, bölge ve Ankara arasındaki makası daha da açmaktadır. İnsanların siyasete, siyaset kurumlarına ve parlamentoya güvenleri yok olmak üzeredir" dedi.

Nusaybin'de, PKK'lı teröristleriın sokaklarda açtıkları hendekler ve kurdukları barikatların kaldırılması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, operasyon ve çatışmaların sürdüğü ilçede dün Diyarbakır il yönetim kurulu üyeleriyle incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, izlenimlerini paylaştı.

Tanrıkulu, dün sabah sokağa çıkma yasağının ihtiyaçların giderilmesi için kısmen kaldırıldığını ifade ederek, "Orada, Belediye başkanı, Milletvekilleri, Kaymakam ve esnaflar ile görüşmeler yaptık. Şu ana kadar 5'i ateşli silah, bir kişi de hastane götürülemediği için yaşamını yitirmiş. İnsanlar perişan halde, evlerinde yiyecek yok. İlçenin yüzde 70'inde elektrik yok. Dün yasağın kalktığı kısa sürede bu ihtiyaçlar giderilmeye çalışıldı ama süre yeterli olmadığı için halk ihtiyaçlarını gideremedi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, halkın hem hendeğe hem de hendek nedeniyle kendilerine düşman muamelesi yapılmasına tepkili olduğunu ifade ederek, "Operasyon yapanlar bine yakın kişi ve Nusaybin dışından getirilen güvenlik gücüdür. Hiç kimsenin bugüne kadar görmediği şekil ve tipte insanlardır. Silvan'da aynı şikayetler vardı"dedi. Görüştükleri Nusaybin Kaymakamının, gerekli insani duyarlılıkları gösterme çalıştıkları ve ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını ifade ettiğini söyleyen CHP'li Tanrıkulu, "Ama yasağın 3-4 gün daha süreceği anlaşılıyor. Hendeklerin tamamı kapatılmamış. Bundan sonra yaşanacak ölümler, Nusaybin ile Ankara arasındaki mesafeyi açacaktır. Bölge ile Ankara arasındaki mesafe her ölümle daha fazla açılıyor. Hendek ne kadar açmaz ise, Kürt meselesinde ölüm ve sokağa çıkma yasakları da başka bir açmazdır. Bölge ile Ankara arasındaki makas açılmaktadır. İnsanların siyasete, siyaset kurumlarına ve parlamentoya güvenleri yok olmak üzeredir" diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 1824
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı