"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'İhtiyacın kadar al'

12 Mart 2020, Perşembe 21:33
Bursa Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kılıç, tüketicilere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını bahanesiyle fırsatçılık yapanlara karşı ihtiyaçları kadar alışveriş yapmalarını tavsiye etti.

Dünya teyakkuzda

Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan vatandaşlara çağrı

YÖK'ten koronavirüs tatiline ilişkin açıklama

İlk, orta ve liseler 1, üniversiteler 3 hafta tatil edilecek

İtalya'da ölü sayısı 1016'ya yükseldi

Bursa Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Kılıç, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin yetkili kurum ve kuruluşlarının, virüsle ilgili süreci başarıyla yürüttüğünü belirtti.

Bursa'da derneğe üye 250 market bulunduğuna işaret eden Kılıç, "PERDER üyeleri olarak tüm önlemleri almış ve gerekli tüm hijyenik ürünlerin yeterli stokunu yapmış durumdayız. Yerel perakendeciler olarak fırsatçılara meydan vermemek adına üretici ve tedarikçilerimizle iş birliği içindeyiz. Bu tip süreçlerde halkımıza önerimiz, 'İhtiyacın kadar al, her zaman uygun al' şeklindedir." ifadelerini kullandı.

Kılıç, fiyat artışlarıyla ilgili sosyal medyadaki paylaşımları da yakından izlediklerini belirterek şunları kaydetti:

"Oturdukları yerden yalan haber üreten ve paylaşan, ellerinde herhangi bir belge olmadan, bilgisayar ortamında 5 dakikada hazırlanabilecek bir görselle üyelerimiz ve meslektaşlarımızı zan altında bırakan, paylaşan kişi ve kurumlarla hukuki alanda mücadele edeceğiz. Söz konusu siteler paylaştıkları haberleri kısa bir süre sonra sitelerinden kaldırmışlardır ancak bu bilgi doğruymuşçasına sosyal medyada yayılmasına neden olmuşlardır. İnsanların üzerinde algı yaparak bizleri halkımız nezdinde itibar kaybına uğratmaya çalışmaktadırlar."

Haşim Kılıç, tüketicilerden, fahiş fiyatlarla satış yapılan bakkal, market gibi işletmeleri tespit etmeleri halinde kendilerine bildirilmelerini istedi.

AA

Okunma Sayısı: 1580
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı