"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kapıkule’de de oy verme işlemi başladı

08 Ekim 2015, Perşembe 10:25
Türkiye’nin en büyük kara gümrük kapısı olan Kapıkule’de oy verme işlemi sabah 08.00’de başladı.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak milletvekili erken genel seçimi için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler bugünden itibaren sandık başına gidiyor. Havalimanları, kara gümrük kapıları ve limanlarına gelen vatandaşlar seçim heyecanını erken yaşadı.

Heyecanın yaşandığı noktalardan birisi de Türkiye’nin en büyük sınır kapısı olan Kapıkule. Yurt dışına çıkmak ve Türkiye’ye giriş yapmak üzere gümrük sahasına gelen gurbetçiler saat 08.00’ten itibaren oy kullanmaya başladı.

Ancak gümrük sahasına giren gurbetçi vatandaşlar, seçimlerle ilgili olarak yeterli yönlendirmenin olmamasından şikayet etti. Giriş ve çıkışlarda bilgilendirici afişlerin bulunmadığını ve oy kullanma merkezini zor bulduklarını ifade eden gurbetçiler duruma tepki gösterdi.

Almanya’da yaşanan Naci Akgül yaptığı açıklamada oyunu kullandıklarını ve bunun vatana millete hayırlı olmasını diledi. Akgül, “İnşallah hak eden kazanır. Daha ne diyelim. Türkiye’nin gidişatının etkisi var. Pek açık konuşmak istemiyorum ama her şey de görünüyor. 43 yıldır yurt dışındayım. Gelip gidiyorum, Türkiye’nin halini biz daha iyi görebiliyoruz.” dedi.

35 yıldan bu yana Almanya’da yaşadığını ve sıla-ı rahim yaptığını ve izinin bittiğini söyleyen Savaş Yılmaz, “Bugün de 1 Kasım’da yapılacak seçimler için oyumuzu kullandık. Vatanımız milletimiz için hayırlı olsun. Ben oyumu kullanmak için özellikle bu günü bekledim. Hiç kimse girişte nerede oy kullanacağımızı söylemedi. Ta içeriye kadar gittik. Orada da kimse bilmiyor. Bir gurbetçi vatandaşımız bizi uyardı. 'Ben 63 numaralı gişede oy kullandım' dedi. Ta oradan buraya yürüyerek geldik. Oyumuzu kullandık. maalesef bilgilendirme yok.” diye konuştu.

Avusturya’da yaşayan Orhan Acar isimli gurbetçi de seçim memleket için hayırlı olmasını diledi. “Hayırlısı ne ise o olsun” diyen Acar, oy tercihinde son günlerde yaşanan terör olaylarının etkili olduğunu kaydetti. Acar, “İnşallah bu seçimde defolur gider bunlar. Betona gömeriz onları. Hayırlısı olsun.” açıklamasını yaptı.

Bu arada Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı gümrük kapılarında yurt dışındaki vatandaşlar kurulan 6 sandıkta oy kullanacak.

Okunma Sayısı: 1352
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı