"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Madenciler ocağa inmiyor

08 Temmuz 2015, Çarşamba 13:54
Bartın'ın Amasra ilçesinde özel bir maden ocağında çalışan 306 işçinin, "torba kanun"un getirdiği iyileştirmelere rağmen maaşlarının eksik yatırıldığı gerekçesiyle başlattığı iş bırakma eylemi sürüyor.

İşçiler, Tarlaağzı köyü maden sahası girişinde kurdukları çadır önünde mesai saatlerine göre bekleyişlerine devam ediyor.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iyi niyetli düşünerek 10 aydır şartların düzelmesini beklediklerini, son çare olarak iş bırakma eylemine başvurduklarını söyledi.

İşverenin çift asgari ücret hakkını vermemek için direndiğini savunan Mutlu, "Maaş olarak en az iki asgari ücret ödenmediği sürece hiçbir şekilde masaya oturmamız söz konusu olamaz. Biz iş yerimize zarar vermeyi düşünmedik, düşünmüyoruz da ama haklarımızı alana kadar tüm yasal yolları deneyeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Maden işçileri, geçen yılın eylül ayında yürürlüğe giren "torba kanun"un madencilere en az iki asgari ücret ödenmesi zorunluluğu getirmesine rağmen haklarının ödenmediği gerekçesiyle pazartesi günü iş bırakmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 1522
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı