"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MAKO işçilerinin eylemi sona erdi

25 Haziran 2015, Perşembe 13:36
Bursa'da, otomotiv yan sanayi firmalarından MAKO'da işten çıkarılan yaklaşık 80 kişinin gece başlattığı oturma eylemi sonlandı.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın önünde eylem yapan kişilere, 08.00-16.00 vardiyası için gelen işçilerden bazıları destek verdi. Bu işçiler, eski mesai arkadaşlarıyla yaklaşık 3 saat bekledikten sonra fabrikaya girip çalışmaya başladı.

Eylem yapan kişiler ile eski mesai arkadaşları vedalaşırken kimilerinin ağladığı görüldü.

Bir süre daha bekleyen fabrikanın eski işçileri, daha sonra tesislerden ayrıldı.

Gruptan Serdar Mazlum, Türk Metal İş Sendikasından istifa ettikleri için işten çıkarıldıklarını savundu.

Sabah fabrikaya gelen işçi arkadaşlarından bazılarının kendilerine destek verdiğini dile getiren Mazlum, "Bazı arkadaşlarımız, 'İşi durduralım, eylem yapalım' dedi ancak bunu kabul etmedik. Herkesi işlerine gitmeleri konusunda uyardık. Birkaç saat yanımızda duran arkadaşlarımızla vedalaştık. Onlar işlerine döndü. Biz de eylemimizi bitirdik. Haklarımızı yasal yollardan aramak için buradan ayrılıyoruz" diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 2005
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı