"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Montrö Anlaşması revize edilmeli’

08 Nisan 2018, Pazar 23:43
İstanbul Boğazı’nda önceki gün yaşanan gemi kazasında büyük zarar gören ve İstanbul’un değiştirilmemiş nadir yalılarından biri olan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı ile ilgili konuşan tarihçi ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç, yalının boğazın en güzel yalılarından birisi olduğunu ifade ederek böyle bir kazaya kurban gitmesinden dolayı üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Boğaz’dan geçen gemilerin kılavuz kaptan almaları gerektiğini belirten Tonguç, Boğaz’daki Ethem Pertev ve Zarif Mustafa Paşa yalılarının da yaşanan gemi kazalarında zarar gördüğünü hatırlattı. 

‘Korku filmi gibiydi’

İstanbul Boğazı’nda dümeni kilitlenen arpa yüklü geminin çarptığı sırada Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nda bulunan ailenin dördüncü kuşak torunu Aslı Zeynep Ertürer, “Korku filmi gibiydi. Kimse ne olduğunu anlamadı. Bir anda gemi bir anda binanın yükseğinde bir noktada olduğu için biz bahçeye inene kadar girmişti” dedi. Ertürer, “Bu bir aile yapısı. Sonradan alınmış bir yalı değil. Tamamen bizim kuşaklardır korumaya çalıştığımız birinci sınıf tarihi eser bugün yok. Hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak” ifadelerini kullandı.

Etiketler: istanbul, boğazı, yalı, kaza
Okunma Sayısı: 1385
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet ilhan

    9.4.2018 13:39:40

    Büyükşehir belediyesi, Tarihi Eserleri Koruma Kurumu ve benzeri kuruluşlar bu yalı gibi tarihi eserlerin önüne bir koruma bandı oluşturmayı, bir on metre denizi doldurarak olası gemi kazalarına karşı önlem almayı akıl erdiremiyorlar mı? Yoksa gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım mantığı daima tarihi eserleri korumada etkili mi acaba?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı