"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MSB: Fikri Işık'a yönelik haberler asılsızdır

21 Aralık 2016, Çarşamba 17:05
Milli Savunma Bakanlığından, Bakan Fikri Işık'ın "Halep'teki operasyonları övdüğü, 'Halep'in militanlardan kurtarılması için başarılı operasyon sürüyor' ifadelerini kullandığı"na yönelik haberlerin gerçek dışı olduğu belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Fikri Işık'ın Rusya Federasyonu'nu ziyaretinde mevkidaşı Sergey Şoygu ile bir araya geldiği hatırlatıldı.

Bazı basın yayın organlarında Rus haber kaynaklarına dayandırılarak söz konusu görüşmeye ilişkin, "Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Halep'teki operasyonları övdü. Işık, 'Halep'in militanlardan kurtarılması için başarılı operasyon sürüyor.' dedi" ifadelerinin yer aldığı belirtilen açıklamada, "Haberler asılsızdır. Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık, böyle bir ifade kullanmamıştır." denildi.

Işık'ın Rus mevkidaşıyla görüşmesinin basına açık bölümünde Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldüğü hain terör eyleminden duyduğu üzüntüyü dile getirdiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Taziyeleri ilettikten sonra, bu menfur saldırının Moskova'daki toplantıların öncesinde 'Halep'teki sivillerin tahliyesi için Rusya ile birlikte yaptığımız başarılı insani operasyon devam ederken, böyle bir eylemin doğrudan Türkiye ile Rusya arasındaki iş birliğini, dostluğumuzu hedef aldığını' belirtmiştir. Bu konuya Moskova'da Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarının ortak açıklamasında üçüncü maddede değinilmiş olup, her üç ülkenin de 'Doğu Halep'ten sivillerin gönüllü tahliyesine ve silahlı muhaliflerin kentten ayrılmasına imkan tanıyan ortak çabaları memnuniyetle karşıladığı' kayda geçirilmiştir."

AA

Okunma Sayısı: 2389
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı