"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nefret söylemi, Hıristiyanları korkutuyor

21 Şubat 2019, Perşembe 23:10
Protestan Kiliseler Derneği’nin 2018 Hak İhlalleri İzleme Raporu’na göre rahip ‘pastör Andrew Brunson davası’nın medyada Hıristiyanlara yönelik nefret söylemini Zirve Yayınevi katliamı öncesi döneme benzer şekilde artırması, Hristiyan topluluklarda ciddi endişeye sebep oldu.

Rapora göre medya ve sosyal medyada Hıristiyanları terör örgütleriyle yan yana gösteren yayınlar ve nefret söylemi dolayısıyla birçok Hıristiyan aile ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

Protestan Kiliseler Birliği’nin 150’den fazla kiliseden oluşan Türkiye Protestan topluluklarının yaşadığı hak ihlâlleriyle ilgili raporunda Protestan Hıristiyanlara yönelik nefret suçlarında 2018 yılında belirgin bir azalma görülmesine rağmen nefret söylemlerinde ciddî bir artış olduğu belirtildi. Raporda, herhangi bir temelden veya delillerden yoksun olarak kiliseler ve Hıristiyanları terör örgütleriyle yan yana gösteren yayınlarda artış olduğu ve kişilerin fotoğraf, isim ve işlerinin yayınlanmasının, hedef kişileri, kiliseleri ve üyelerini büyük endişeye sevk ettiği ifade edildi.

Etiketler: medya, basın
Okunma Sayısı: 715
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı